Ucraina. Separatisti locali: Scurgeri RADIOACTIVE la o centrală nucleară, aproape de Romania. Compania care operează centrala: Nu este adevarat

Fara Autor | 30.12.2014

Pe aceeași temă

 

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporijia, situată în sud-estul ţării, aproape de granița cu România, au anunțat lideri separatişti proruşi citaţi de agenţia Sputnik.

 

UPDATE: Compania ucraineană care gestionează sistemul atomic - Energoatom - dă asigurări că nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este în parametri normali, respingând informaţiile apărute în presă privind posibile scurgeri radioactive, transmite Mediafax.

 

Separatiști proruși: Nivelul radiațiilor de la centrala ucraineană Zaporijia, de 14 ori peste limita admisibilă

 

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporijia, situată în sud-estul ţării, anunţă lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik, preluată de Mediafax.

 

Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "Republică Populară Doneţk", nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este de 14 oripeste limita normală.

 

Un reactor al centralei nucleare Zaporijia - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sâmbătă, în urma unei defecţiuni la sistemul electric - al doilea incident de acest fel produs în ultima lună. Autorităţile ucrainene au dat asigurări că nu au existat scurgeri radioactive.

 

"Reactorul Numărul 6 al Centralei Zaporijia a fost oprit de sistemul de protecţie, din cauza unor disfuncţionalităţi ale generatorului electric", a comunicat centrala atomo-electrică.

 

Însă insurgenţii separatişti proruşi susţin că incidentul s-a soldat cu scurgeri radioactive, explicând că situaţia a fost generată de încercarea eşuată de a înlocui combustibilul nuclear rus cu unul adus din Statele Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22