UE reactioneaza la lista neagra a Rusiei: Oficialii rusi nu vor mai putea intra liber in Parlamentul European

P.c. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European (PE), a anuntat, intr-o scrisoare adresata europarlamentarilor, ca Vladimir Kizhov, ambasadorul Rusiei la UE nu va mai putea intra liber in cladirile PE. Aceasta este doar una din masurile luate de UE ca reactie la lista neagra facuta publica de Moscova pe care figureaza 89 de inalti oficiali europeni declarati persona non grata pe teritoriul Federatiei Ruse, relateaza ziare.com


In acelasi timp, Schulz a suspendat activitatea membrilor PE in comisia parlamentara de cooperare UE-Rusia.
 

O a treia masura luata de presedintele Parlamentului European se refera o stricta verificare a membrilor Dumei de stat si a membrilor camerei superioare a parlamentului rus cand acestia sunt invitati sa participe la diferite intalniri in cladirile PE de la Bruxelles si Strasbourg.

 

CITITI SI: UPDATE. Cinci romani, pe lista europenilor declarati INDEZIRABILI de catre Moscova

 

Ministrul olandez de externe, Mark Rutte, a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de oficiali ai Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia, printre ei regăsindu-se și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt. “Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat șeful diplomației olandeze.

 

Moscova a anuntat apoi ca nu exclude extinderea listei cu europeni care nu au voie sa intre in Rusia. Lista neagră cu cetăţeni europeni cărora le-a fost interzisă intrarea în Rusia poate fi extinsă dacă Statele Unite şi UE intensifică măsurile restrictive împotriva cetăţenilor ruşi, a declarat Maria Zaharova, din cadrul Ministerului rus de Externe.

 

Pe lista oficialilor europeni cărora Moscova le-a interzis intrarea în Rusia se afla și cinci români: Iulian Chifu - fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Tiberiu-Liviu Chondon - actualul şef al Statului Major al Forţelor Navale, Eugen Tomac - președinte PMP, Gheorghe Hațegan - director general Transgaz si Adrian Cioroianu - fost ministru de Externe, desemnat ambasador la UNESCO.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22