UE reia astazi negocierile cu Grecia

P.c. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Negocierile dintre Atena și creditorii săi europeni vor fi reluate, astazi, la doar cateva zile dupa discutiile de la Riga, incheiate fara niciun rezultat. Alexis Tsipras, premierul grec și cancelarul german, Angela Merkel, au avut o discuție telefonică, in care au hotarat sa aiba o comunicare continua, pe toate durata negocierilor, relateaza Agerpres.

 

"Într-o convorbire telefonică între Alexis Tsipras și cancelarul german, cei doi lideri și-au exprimat dorința de a pune bazele unei comunicări stabile pe toată durata negocierilor cu scopul de a ajunge într-un timp scurt la un acord reciproc util", a subliniat o sursa de la Atena.

 

Alexis Tsipras a mai discutat si cu președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, in incercarea de a grabi mersul lucrurilor.

 

CITITI SI: Comisia Europeana: Progresele Greciei sunt insuficiente pentru semnarea unui acord

 

Discuțiile au loc la două zile după neintelegerile dintre ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, și cei 18 membri ai zonei euro, apărute cu prilejul unei reuniuni a Eurogrupului, la Riga, în Letonia, care s-a soldat fără niciun rezultat.

 

În cursul acestei reuniuni, zona euro și-a exprimat "îngrijorarea în legătură cu progresele limitate în discuțiile" dintre Atena și finanțatorii săi.

 

Creditorii internaționali cer Atenei să introducă "o serie de reforme", in timp ce Grecia refuză să adopte noi măsuri de austeritate : "Datoria noastră este să îi convingem pe partenerii noștri că acționăm pentru reforme profunde și o politică fiscală rezonabilă. Datoria lor este să părăsească atașamentul steril la memorandumurilor, care a eșuat", a declarat duminică Yanis Varoufakis, jurnalului grec Realnews.
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22