Vasile Dancu, despre zvonul propunerii sale ca premier: Nu ma intereseaza, am alte treburi

Iulian Popescu | 04.11.2015

Sociologul Vasile Dancu, despre care presa spune ar putea fi desemnat la functia de prim-ministru, a publicat miercuri pe blogul sau un articol despre un "proiect structural" si in care isi prezinta "memoriul de activitate".

Pe aceeași temă

Articolul se numeste "Viata mea si sensurile ei" si contine atasat, scrie Hotnews, documentul de 40 de pagini intitulat "Memoriu de activitate".

 

Dancu precizeaza pe pagina sa de Facebook, unde posteaza acest link, ca o face tocmai pentru ca a vazut ca lumea cauta informatii despre el:

"Am vazut ca lumea cauta informatii despre mine. O jurnalista spunea ca isi aduce aminte ca eram un tip simpatic cu replica ... poate eram. Dar am aici un text in care anul trecut mi-am deschis obsesiile si activitatea mea stiintifica. Doar pentru cine e interesat ... Imi cer scuze pentru expunere indecenta" este mesajul lui Dancu.

 

Contactat de Realitatea Tv, sociologu a explicat că nimeni nu a discutat cu el și nu i s-a făcut nicio propunere:

"Eu n-am auzit despre asta si n-am discutat cu nimeni despre asta. Am vazut ca voi candida si la presedintia partidului (a PSD, n.red). Nu este valabil nimic", a declarat Vasile Dâncu.

 

Întrebat daca ar refuza functia de premier daca i s-ar propune, Vasile Dancu a spus: "Nu pot sa vorbesc despre informatii stiintifico-fantastice, mai mult fantastice, despre idei lansate pe piata".

 

"Nu ma fortati sa spun lucruri pe care nu vreau sa le spun, nu ma intereseaza, eu am in prezent cu totul si cu totul alte treburi", a mai declarat Dâncu, intrebat din nou dacă ar refuza functia de premier.

 

Acesta a spus ca totul reprezinta un "exercitiu de imaginatie". "Zvonurile se nasc atunci cand nu exista informatie veritabila", a declarat Dâncu. În opinia acestuia, informatiile din mediu politic sunt alimentate de faptul ca "am fost vazut mai des cu Liviu Dragnea, am lucrat si la regionalizare". "Eu sunt prieten cu dl Liviu Dragnea, discutam despre politica, despre ce face Liviu Dragnea, despre reforma pe care a anuntat-o, ii sprijin pe cei care imi cer o parere", a mai declarat el.

 

„Retragerea PSD de la guvernare e impotriva logicii politice”

 

"Nu cred ca e posibil ca un partid sa renunte la guvernare, sunt situatii de mari exceptii, nu cred ca e firesc sa se renunte la guvernare mai ales ca acest Guvern a dus politici de crestere economica. Guvernele nu renunta singure la guvernare decat sub efectul unor conjuncturi care nu le sunt favorabile. Am vazut ca se cere PSD-ului sa isi sacrifice premierul si sa se dea jos de la guvernare, e impotriva logicii politici, chiar si un partid de 1% doreste sa fie la guvernare", a declarat Dancu.

 

Întrebat daca PSD ar putea sa-si schimbe premierul, acesta a precizat: "Nu exista o alta solutie in acest moment si nu vad cum ar putea sa-l dea jos PSD pe Ponta. Este o problema care tine de propria evaluare a premierului".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22