Voiculescu, medicilor și studenților mediciniști: cereți transparență în selecția comisiilor MS

Dora Vulcan | 20.08.2017

Vlad Voiculescu i-a îndemnat pe medici și pe studenții medeciniști din țară și din străinătate să susțină o petiție prin care se ceară „un proces corect și transparent de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății” și să se opună numirilor discreționare.

Pe aceeași temă

 

 

TEXTUL PETIȚIEI, A I C I

 

 În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în guvernul tehnocrat, atrage atenția asupra importanței comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății, care "pot propune priorități naționale, strategii și măsuri concrete, sunt cele care elaborează pachetele de servicii medicale care se asigură, sunt cele care elaborează protocoale standardizate la nivel național, sunt cele care stabilesc competențele incluse într-o anumită specialitate și sunt cele care stabilesc programele de pregătire profesională".

 

El propune și un text al unei petiții pe care îi îndeamnă pe medici și studenți să o susțină și să o distribuie, arătând că ordinul semnat de el în noiembrie 2016 a stabilit pentru prima dată în istorie criterii clare de selecție a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății.

 

"Modificarea propusă de ministrul Bodog anulează pur și simplu întregul procesul de selecție și reintroduce sistemul de numiri discreționare în constituirea comisiilor de specialitate. Astfel, prin propunerea de modificare a OMS 1355/2016: se abrogă întreaga metodologie de selecție pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lăsând loc vechiului sistem de promovare pe baza unor criterii care nu au de-a face cu cinstea sau performanța profesională; se anulează posibilitatea ca reprezentanții pacienților să fie invitați la ședințele de lucru. (...) este nevoie de profesioniști care nu datorează nimic nimănui, profesioniști recunoscuți, integri și curajoși în comisiile de specialitate", se spune în textul petiției. 

 

El le cere susținătorilor petiției să ceară menținerea ordinului (1.355 din 28 Noiembrie 2016) ”în forma actuală!" și "un proces de selecție corect și transparent al membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății!".

 

Totodată, Voiculescu îi îndeamnă pe medicii și studenții români la medicină să meargă "la dezbaterea publică de marți, 22 august, ora 11,00 de la Ministerul Sănătății sau să-i scrie direct ministrului Bodog.

 

 

 

 

 

foto Mediafax

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22