Vară și fum

Șeful PSD a albit muncind la negru: căra puștile lui Hayssam și undițele lui Dragnea, ambii ajunși, cum se spune, lada de gunoi a istoriei.

Tia Serbanescu 14.06.2021

De același autor

După prima evaluare, PNRR a primit și prima corectură de la CE care a înroșit manuscrisul semnalând erori (“inadvertențe, lipsa documentației”) și intenții suspecte: “standarde de cost inexistente, diferențe între sumele cerute, nu există justificari pentru unele costuri și achiziții”. Asta i-ar fi dus pe autori (în caz de implementare) direct la Parchetul European pe masa de disecție a doamnei Kovesi. Carevasăzică nici măcar de un plan corect n-am fost în stare. Ciolacu a anunțat din nou că PNRR a fost respins dar CE l-a pus la punct: “n-a fost respins, observațiile fac parte din procedura normală”. Se lucrează pe text. Ghinea l-a provocat pe Ciolacu la un pariu: “dacă PNRR nu trece, îmi dau eu demisia iar daca trece îți dai tu demisia de la șefia PSD, termen 30 septembrie”. Ciolacu a refuzat pariul lui Ghinea cerându-i unilateral demisia (deși de unde e, nici Dumnezeu nu cere) susținând că și Orban e vechi (brontozaur) și trebuie să plece din politică. Păi, Ciolacu are părul mai alb decât Orban. Șeful PSD a albit muncind la negru: căra puștile lui Hayssam și undițele lui Dragnea, ambii ajunși, cum se spune, lada de gunoi a istoriei. Dar, după ce sectorul 1 a fost decorat cu saci de gunoaie (un proiect de artă stradală promovat de Romprest) s-a aflat că importăm și gunoi. Zeci de tone au fost oprite la Constanța și vama Borș. S-a aflat că la noi gunoaiele o duc bine: consilierul județean Ion Micu a dat în scris că “în Franța Clotilde era răpită și violată în fiecare zi, asta i se convenea”. A vrut să spună cuvenea dar nu l-a ajutat cerebelul. Mic (u) stricat! Scârbit, PSD l-a aruncat din partid. Vară și fum. Un stareț din Neamț i-a avertizat pe vaccinați că “vor fi zombie, se vor umple de solzi”. Câtă credință! La mai mare, Solzoșia ta! Drulă susține că vaccinarea e necesară și la TAROM care “are nevoie de o injecție” (200 mil. Euro) ca să zboare. Pot să-i facă și rapelul – și tot degeaba. E deja zombie.

Nici guvernul nu se simte bine: a amânat mărirea alocațiilor pentru copii (cu 20%) până la anul - pe motiv că n-are bani. N-are bani pentru copii ci numai pentru oameni mari (clientelă și parlamentari). Oamenii aștia nu știu unde să taie și de unde nu trebuie să taie. Nu știu nici acum cum să folosească pâinea și cuțitul. Mănâncă tot cu mâna (murdară) banii copiilor. Acum se mănâncă între ei. Un cosilier liberal a fost somat de alt consilier (la guvern) să precizeze dacă e în tabăra lui Cîțu. Orban a fost însă dezamăgit de trădarea Ralucăi Turcan care “a fost susținută de mine”. Ei și? La donna e mobile. Și-a schimbat femeia susținătorul (doar nu e prima dată). Ce-ar fi fost lumea fără marile trădări? Lui Turcan i-a șoptit o viorea că lui Orban i se scufundă corabia. Șimțind și ei că apare alt vas la orizont Radu Berceanu, Videanu, Copos, Severin și alte persoane împovărate de ani, bani, dosare și hectare s-au întâlnit pentru a plănui cum să-l pirateze: susținându-l pe Cîțu și ajutându-se pe ei. Dacă intră niște miliarde în țară de ce n-ar intra și în buzunarele lor? Așa că Orban a fost amenințat și de Rareș Bogdan că dacă nu încetează atacurile la adresa celor care l-au trădat, cască și el gura: “dacă mă apuc eu să vorbesc îl va durea stomacul rău de tot”. Orban pretinde că nimeni nu știe nimic compromițător despre stomacul său. Liberalii au început cam devreme măcelul. S-ar putea să-i doară capul rău de tot. Și pentru că toate aceste mizerii trebuiau să poarte un nume, li s-a spus transparență. Dar geaba ai transparență - daca n-ai ce vedea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22