Ambasadorul Rusiei la Bucureşti spune că ţara sa este «hotărâtă să fie un vecin bun»VIDEO

E.b. | 09.10.2016

"Nu ar trebui să aveţi nicio îndoială că Rusia nu doar că doreşte, dar este şi hotărâtă să fie un vecin bun, să fie o naţiune care este deschisă pentru cooperare în această regiune mai degrabă izolată de oceanele lumii." Declaraţia îi aparţine ambasadorului Rusiei, Valeri Kuzmin, şi a fost făcută în interviul acordat pentru Digi24.

Pe aceeași temă

 

 

Cristina Cileacu, Digi24: Domnule ambasador, aţi ajuns în România acum câteva luni. Puteţi să îmi spuneţi care sunt obiectivele pe termen lung ale misiunii dvs în ţara mea?

 

Valeri Kuzmin: Mulţumesc pentru această întrebare, Cristina. Într-adevăr am ajuns acum câteva luni şi chiar dacă era perioada concediilor, am început să evaluez situaţia de aici şi chiar de la început pot să vă spun că principalul scop al misiunii mele este să aduc o abordare mai practică a relaţiilor dintre ţările noastre. Cât timp vom considera că avem interese comune, interese care se suprapun, noi credem că putem învăţa lecţii pozitive din istoria noastră comună şi că putem să mergem mai departe în secolul 21, pe baze pozitive, pe moştenirea pozitivă a relaţiilor noastre.


Cristina Cileacu: Sunteţi ambasador într-una dintre cele mai pro-vestice ţări din Estul Europei, iar parteneriatul nostru strategic cu SUA este foarte puternic şi complex. O parte a acestui parteneriat este şi forţa multinaţională de la Marea Neagră şi mă întreb dacă dvs, ca Rusia, sunteţi dispus să împărţiţi Marea Neagră cu noi?

 

Valeri Kuzmin: Nu cred că această întrebare este formulată corect, pentru că împărţim Marea Neagră, atât timp cât toţi avem graniţe la mare şi trăim aici de secole. Şi deja am stabilit un cadru bun de lucru pentru cooperare aici, de exemplu această Organizaţie de Cooperare Economică la Marea Neagră. Sunt deja câteva aspecte pozitive dezvoltate în domeniul maritim, chiar şi cooperarea navală cum este Black Sea Force. După părerea mea nu ar trebui să aveţi nicio îndoială că Rusia nu doar că doreşte, dar este şi hotărâtă să fie un vecin bun, să fie o naţiune care este deschisă pentru cooperare în această regiune mai degrabă izolată de oceanele lumii.
 

 

Vezi mai jos tot interviul

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22