Angajatii Agentiei Europene a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la Bucuresti

E.b. | 27.09.2017

Agentia Europeana a Medicamentului a informat Comisia Europeana ca orasul preferat de catre angajatii sai pentru noul sediu este Amsterdam, in urma planificatei mutari din Londra dupa Brexit.

Pe aceeași temă

 

Un studiu realizat in randul a 92% dintre salariatii EMA a aratat ca mai putin de jumatate din personal ar fi dispus sa se mute in noua din orasele candidate. In opt dintre aceste orase - pe care EMA nu le-a nominalizat - ar vrea sa se mute sub 30% din angajatii agentiei.

 

Noua din zece angajati EMA ar prefera sa demisioneze decat sa se mute in orase ca Varsovia, Bucuresti sau Sofia, conform ziare.com.

 

Angajatii EMA au indicat ca sunt reticenti in a se muta in multe dintre cele 19 orase propuse sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului.

 

Editia europeana a Politico informeaza ca cei 900 de angajati care au participat la studiu au indicat ca orasul preferat pentru noul sediu este Amsterdam, iar EMA a informat CE ca relocarea in orasul olandez ar duce la cele mai reduse pierderi de personal.

 

Alte orase preferate de angajatii Agentiei Europene pentru Medicamente sunt Barcelona si Viena, urmate de Milano, Copenhaga, Atena si Dublin, sustine Politico.

 

Ramanerea personalului este esentiala pentru mentinerea serviciilor esentiale, apreciaza conducerea EMA.

 

Relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente si a Autoritatii Bancare Europene promite sa dea un stimulent economiilor oraselor care vor gazdui aceste agentii, insa concurenta este una dura. Nu mai putin de 19 orase, printre care si Bucuresti, se lupta pentru a gazdui sediul EMA care are 890 de angajati, fata de 170 de angajati in cazul EBA.

 

Pe langa sutele de locuri de munca bine platite, EMA atrage anual aproximativ 36.000 de experti la reuniunile sale, o adevarata mana cereasca pentru hoteluri. Si, mai important, Agentia care aproba si monitorizeaza siguranta medicamentelor din UE poate fi un magnet pentru viitoarele investitii in sectoarele farmaceutic si al biotehnologiei.

 

Comisia Europeana va evalua diferitele oferte pana la data de 30 septembrie, pe baza unor criterii convenite anterior, precum acces la infrastructura si posibilitatea continuarii activitatilor, inainte ca ministrii din cele 27 de stat membre UE sa ia o decizie prin vot in luna noiembrie. Procedura de vot va fi una secreta, dar acest lucru nu exclude negocierile din culise, in presa aparand deja speculatii ca Franta a acceptat ca Frankfurt sa obtina sediul EBA cu conditia ca noul sediul al EMA sa fie la Lille.

 

In cazul Romaniei, Guvernul de la Bucuresti a anuntat, pe 21 iulie, ca a fost finalizat dosarul de candidatura pentru relocarea de la Londra la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22