Angela Merkel, despre Brexit: Accesul la piata unica, legat de libertatea de miscare

Vlad Toma | 06.10.2016

Cancelarul german Angela Merkel a declarat astazi ca, in cadrul negocierilor legate de Brexit, UE nu va renunta la principiul conform caruia accesul la piata unica europeana este legat de libertatea de miscare.

Pe aceeași temă

 

Daca nu subliniem faptul ca accesul la piata unica europeana este legat de acceptarea deplina a libertatii de miscare atunci toti vor incepe sa faca ce vor in Europa, a spus Merkel.

 

Ea a precizat ca negocierile UE cu Regatul Unit nu vor fi usoare si a spus ca trebuie sa fie extrem de clar ce tip de acces va avea fiecare parte la piata celeilalte.

 

Theresa May, premierul britanic, a declarat acum cateva zile ca va activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, punand astfel in miscare procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

 

Dupa activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie va avea o perioada de doi ani pentru a-si negocia iesirea din UE. "Vom invoca articolul 50 cel tarziu la sfarsitul lunii martie a anului viitor", a spus May. 

 

"Parlamentul a hotarat sa lase poporul sa decida in privinta statului de membru UE al Regatului Unit. Decizia poporului este extrem de clara", a mai spus May, citata de Reuters.

 

"Treaba guvernului nu este sa puna la indoiala sau sa dea inapoi in privinta acestui scop ci sa-l puna in mod efectiv in aplicare", a precizat premierul britanic. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22