Bruxelles: Primul Consiliu NATO-Rusia dupa summitul de la Varsovia

Vlad Toma | 13.07.2016

Reprezentantii Aliantei Nord-Atlantice se vor intalni astazi cu mai multi oficiali ai Federatiei Ruse, la Bruxelles, in prima intalnire de dupa summitul care a avut loc zilele trecute la Varsovia. Intalnirea va avea loc la nivel de ambasadori, a anuntat acum cateva zile Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Pe aceeași temă

 

Consiliul NATO-Rusia are rolul de a facilita dialogul si schimbul de informatii intre cele doua parti, pentru a reduce tensiunile si a creste predictibilitatea actiunilor, a anuntat Stoltenberg, precizand ca dialogul politic cu Rusia ramane deschis desi orice colaborare practica ramane suspendata.

 

Discutiile de astazi se vor concentra asupra crizei din Ucraina, avandu-se in vedere o aplicare deplina a Acordului de la Minsk. Un alt subiect discutat va fi cel al securitatii Afganistanului.

 

Unul dintre cele mai importante summit-uri NATO din ultimii ani a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in Varsovia, Polonia. Scopul summitul era asigurarea aliatilor estici in fata actiunilor Rusiei, dupa anexarea peninsulei Crimeea.

 

Statele NATO au aprobat trimiterea a patru batalioane mul­ti­na­țio­na­le în sta­tele baltice și Polonia. Batalioanele vor fi coordonate de Germania, Marea Britanie, Ca­nada și SUA. Romania va gazdui de asemenea o brigada din care vor face parte soldati bulgari si posibil polonezi. Scutul anti-racheta din Romania a trecut la acest summit din subordinea SUA in subordinea NATO.

 

Moscova a anuntat, in urma summitului, ca va purta discutii cu NATO despre masurile aprobate in privinta statelor baltice si a Poloniei si despre noua situatie de securitate creata de scutul anti-racheta din Europa.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22