Cameron nu va activa articolul 50, ii lasa aceasta sarcina succesorului sau

Dora Vulcan | 27.06.2016

David Cameron a subliniat că rezultatul referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE trebuie respectat, reiterând că negocierile cu Bruxellesul vor fi efectuate de succesorul său, desemnat în toamnă.

Pe aceeași temă

 

Marea Britanie va încerca să obţină "cea mai puternică relaţie" la nivel economic cu Uniunea Europeană, a declarat premierul demisionar David Cameron în primul discurs în Camera Comunelor după decizia cetăţenilor privind ieşirea din UE.

 

"Nu există niciun dubiu în legătură cu rezultatul referendumului. Sigur că nu voi retrage avertismentele pe care le-am făcut în legătură cu riscurile", le-a spus Cameron deputaţilor britanici.

 

"Guvernul a stabilit că decizia trebuie respectată şi că procesul de implementare a deciziei în cel mai bun mod posibil trebuie să înceapă", a subliniat Cameron, citat de Mediafax.

 

"Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, dar nu trebuie să întoarcem spatele Europei sau restului lumii. Vom încerca să obţinem cea mai bună relaţie la nivel economic cu UE; toată lumea este de acord cu acest lucru", a insistat Cameron, reiterând că nu va activa Articolul 50 al Tratatului UE, pentru ieşirea din Blocul comunitar, lăsând această decizie viitorului guvern.

 

Liderul grupului pro-Brexit, Boris Johnson, a părut să confirme luni că vrea să obţină cât mai multe beneficii economice în relaţia cu UE, fără însă a mai contribui la bugetul comunitar. Johnson a dat asigurări că Marea Britanie va avea în continuare acces pe piaţa unică europeană, dar ideile sale au fost respinse de politicieni germani.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22