Pe aceeași temă
Hill a precizat ca masura incearca sa raspunda nevoilor de transparenta in domeniul economic din UE, transmite BBC.
Vor fi afectate corporatiile care au afaceri de mai mult de 750 de milioane de euro. Acestea vor trebui sa descrie in detaliu ce taxe platesc, in ce tari ale UE si daca au activitati in paradisuri fiscale.
"E un plan care in vedere o crestere a transparentei in privinta taxelor... Propunerea nu este doar un raspuns la scandalul Panama Papers, fiind legata de munca noastra in materie de transparenta fiscala si paradisurile fiscale supuse analizei", a afirmat Hill.
Aceste raportari de la stat la stat exista deja in domeniul bancar, minier si forestier, a anuntat un purtator de cuvant al UE.
Conform acestuia, propunere va viza activitatea companiilor care realizeaza 90% din veniturile in UE.
BBC anunta ca multinationalele vor fi obligate sa faca publice cifra lor de afaceri, profitul inainte de impozitare, impozitul pe venit, cat au platit impozit si cat au castigat.
Scurgerea de documente legata de Panama e analizată de sute de jurnaliști din 78 de țări și are în centru Mossack Fonseca, o firmă de avocatură care se ocupă cu companiile offshore anonime de pe tot globul. Potrivit anchetei, companiile în cauză formează o vastă rețea prin care se spală bani si se face evaziune. In ancheta au fost vehiculate deja numele președintelui rus Vladimir Putin, tatălui premierului britanic David Cameron, sau fotbalistul Lionel Messi. Mai multe țări au demarat deja anchete oficiale pe fondul documentelor publicate de presă.