COVID-19: Miniștrii de Finanțe din UE nu au ajuns la un acord privind sprijinirea țărilor afectate

Redactia | 08.04.2020

Miniștrii de finanțe din UE nu au ajuns la un acord în discuțiile care au durat toată noaptea cu privire la sprijinul acordat economiile afectate de coronavirus, discuțiile fiind suspendate până joi.

Pe aceeași temă

După 16 ore de discuții prin video-conferință, miniștrii de Finanțe ai celor 27 de state membre nu au reuțit să ajungă la un acord în ceea ce privește un răspuns economic comun în fața crizei generate de noul coronavirus.

„Ne-am apropiat de un acord, dar nu am ajuns încă acolo”, a declarat președintele Eurogrupului, Mario Centeno într-o postare făcută pe contul său de Twitter.

Surse diplomatice și oficiali citați de Reuters spun că planul de 500 de miliarde de euro a fost blocat de divergențele majore între Italia și Olanda cu privire la condițiile care ar trebui să însoțească creditele pentru guvernele din zona euro care luptă împotriva pandemiei .

„După 16 ore de discuții ne-am apropiat de o înțelegere, dar nu am ajuns la final”, a declarat președintele Eurogrupului, Mario Centeno. "Am suspendat Eurogrupul și (vom continua) mâine."

Discuțiile au durat toată noaptea, fără ca miniștrii de resort să ajungă la vreun rezultat cu privire la pachetul de măsuri care să ajute guvernele, companiile și persoanele fizice.

Ministrul olandez a fost singurul care a refuzat să susțină un text asupra căruia miniștrii ar trebui să fie de acord pentru a obține aprobarea pentru un nou set de măsuri economice din partea celor 27 de lideri naționali ai blocului.

„În aceste momente dificile, Europa trebuie să stea împreună. Împreună cu (ministrul francez al finanțelor) Bruno Le Maire, cer toate țărilor euro să nu refuze rezolvarea acestor probleme financiare dificile și să faciliteze un compromis bun pentru toți cetățenii", a scris ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, pe Twitter.

Pentru a sprijini economiile încercate de pandemia de coronavirus, UE a suspendat deja limitele de ajutor de stat și a permis statelor membre să cheltuie mai mult. Dar Spania, Franța și Italia spun că nu este suficient și au privit discuția drept un test de solidaritate care ar putea rupe, sau întări, UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22