Davis: Londra nu va conveni cu UE o sumă a facturii Brexitului până în noiembrie

I.g. | 15.08.2017

Marea Britanie nu va conveni, până în octombrie, o sumă a ”facturii” divorţului cu Uniunea Europeană (UE), a anunţat marţi ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

 

Bruxellesul vrea un acord cu privire la modul în care va fi calculată factura - ce va fi plătită în euro - înainte ca negocierile să treacă la faza relaţiei viitoare dintre regat şi Uniune. ”Vom discuta acest lucru foarte, foarte atent, pentru ca în acest stadiu nu ne angajăm. Nu va exista (din partea Londrei) o sumă până în octombrie sau noiembrie”, a declarat ministrul Brexitului pentru postul de radio BBC, conform News.ro.

 

De asemenea, el a apreciat că orice tranziţie în vederea Brexitului se va încheia până la viitoarele alegeri, prevăzute în mai 2022, şi că o eventuală tranziţie ar urma să dureze aproximativ doi ani. ”Trebuie să se încheie până în alegeri. Aş spune că cel mai probabil va dura aproximativ doi ani, poate un pic mai puţin”, a declarat ministrul referindu-se la o perioadă de tranziţie.

 

Davis nu a dat însă un răspuns definitiv problemei dacă Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) de la Luxemburg va fi arbitrul pe perioada unui acord privind o uniune vamală. Însă el a anunţat că Londra îşi va prezenta propunerile cu privire la arbitrajul internaţional după Brexit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22