Efectele crizei refugiatilor: Doar 52% dintre britanici mai vor sa ramana in UE

Paul Cristescu | 23.10.2015

Conform unui sondaj de opinie realizat de Ipsos MORi, doar 52% din britanici ar vota ca Marea Britanie sa ramane in UE, cu 9 procente mai putin decat in luna iulie.

Pe aceeași temă

 

Sprijinul britanicilor pentru ramanerea in UE a scazut in ultimele patru luni, dupa ce fluxul de imigranti din Europa a erodat simpatia fata de blocul european, informeaza Reuters, citata de Hotnews.


Suportul pentru iesirea din UE a crescut la 39%, cel mai mare din 2012 si cu 12% mai mult decat in iunie.
 

David Cameron, premierul conservator al Marii Britanii, a declarat acum doua saptamani, într-un discurs susținut la congresul anual al Partidului Conservator, ca Uniunea Europeană este "prea mare, prea autocrată și se amestecă prea mult" în problemele statelor membre, fapt pentru care tara sa isi va renegocia relațiile cu blocul comunitar.

 

CITITI SI: Criza refugiatilor poate inclina balanta referendumului privind iesirea Londrei din UE

 

'Nu ne ferim de luptă, ci o susținem și rezolvăm problemele. (...) Credeți-mă, nu am niciun atașament romantic față de Uniunea Europeană și instituțiile ei. Sunt interesat doar de două lucruri: prosperitatea Marii Britanii și influența Marii Britanii. De aceea voi lupta hotărât la această renegociere pentru a obține ceva mai bun', a indicat liderul conservatorilor britanici.

 

Cameron a sublinat faptul cca Marea Britanie vrea sa ramana in UE, insa acest fapt se va intampla doar daca vor fi adoptate reformele dorite de regat.

 

Iesirea britanicilor din UE ar reprezenta un nou soc pentru UE, fiind vorba de cea de-a doua economie a sa si una dintre cele mai mari puteri militare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22