Pe aceeași temă
Această finanțare, ce prevedea în special bugetarea cheltuielilor de sănătate pentru refugiați, a făcut obiectul unor critici puternice atât din partea naționaliștilor, cât și a socialiștilor în campania pentru alegerile legislative din 26 martie, scrie Agerpres.
Fostul premier Boiko Borisov, al cărui partid de centru-dreapta GERB a câștigat alegerile și va avea 95 de deputați din totalul de 240, trebuie să găsească aliați pentru a forma un guvern, scop în care a început vineri discuțiile cu ''Patrioții Uniți''. Această coaliție naționalistă cu discurs xenofob va fi a treia forță în viitorul parlament, unde va deține 27 de mandate, și ridică miza în vederea unei alianțe cu GERB.
''Un nou mecanism va fi elaborat în termen de șapte zile'' pentru înlocuirea celui suspendat, a declarat vineri ministrul interimar de interne, Plamen Uzunov. Conform unui comunicat al guvernului, noul decret va stabili pentru migranți ''condiții de integrare socială și culturală''.
Spre deosebire de statele Grupului de la Vișegrad, Bulgaria acceptă principiul de a primi migranți sosiți în Grecia sau Italia, însă, din cota stabilită de 1.300, au fost transferați până acum doar 29 de refugiați din Grecia, potrivit datelor Comisiei Europene.
Instalarea lor se face într-un climat politic de neîncredere față de refugiați. Astfel, în ultimele luni, două familii siriene au fost obligate să plece din localitățile unde erau instalate, după ce au întâmpinat o puternică opoziție, pe fondul campaniei electorale.