Guvernul bulgar anulează asistarea refugiaților și-o înlocuiește cu integrarea lor socială

Dora Vulcan | 02.04.2017

Guvernul interimar bulgar a anulat un decret ce prevedea asistență financiară pentru integrarea refugiaților, o decizie luată în contextul negocierilor pentru formarea unui nou executiv, din care ar urma să facă parte și formațiuni naționaliste ostile migranților, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 Această finanțare, ce prevedea în special bugetarea cheltuielilor de sănătate pentru refugiați, a făcut obiectul unor critici puternice atât din partea naționaliștilor, cât și a socialiștilor în campania pentru alegerile legislative din 26 martie, scrie Agerpres.

 

 

 

Fostul premier Boiko Borisov, al cărui partid de centru-dreapta GERB a câștigat alegerile și va avea 95 de deputați din totalul de 240, trebuie să găsească aliați pentru a forma un guvern, scop în care a început vineri discuțiile cu ''Patrioții Uniți''. Această coaliție naționalistă cu discurs xenofob va fi a treia forță în viitorul parlament, unde va deține 27 de mandate, și ridică miza în vederea unei alianțe cu GERB.

 

 

 

''Un nou mecanism va fi elaborat în termen de șapte zile'' pentru înlocuirea celui suspendat, a declarat vineri ministrul interimar de interne, Plamen Uzunov. Conform unui comunicat al guvernului, noul decret va stabili pentru migranți ''condiții de integrare socială și culturală''.

 

 

 

Spre deosebire de statele Grupului de la Vișegrad, Bulgaria acceptă principiul de a primi migranți sosiți în Grecia sau Italia, însă, din cota stabilită de 1.300, au fost transferați până acum doar 29 de refugiați din Grecia, potrivit datelor Comisiei Europene.

 

 

 

Instalarea lor se face într-un climat politic de neîncredere față de refugiați. Astfel, în ultimele luni, două familii siriene au fost obligate să plece din localitățile unde erau instalate, după ce au întâmpinat o puternică opoziție, pe fondul campaniei electorale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22