Inca o gafa lui Nigel Farage: tabara pro-Brexit a castigat fara sa traga vreun glont

Dora Vulcan | 24.06.2016

Noua gafa a extremistului Nigel Farage: liderul UKIP a spus ca tabara pro-Brexit a castigat referendumul "fara ca vreun glont sa fie tras", desi deputata Jo Cox a fost ucisa cu doar o saptamana in urma.

Pe aceeași temă

 

 

Nigel Farage, seful partidului extremist UKIP si unul dintre principalii avocati ai iesirii Marii Britanii din UE, a fost criticat vineri dupa ce a afirmat ca campania pentru Brexit a triumfat "fara ca un singur glont sa fie tras", unii considerand declaratia complet insensibila avand in vedere asasinarea deputatei laburiste pro-UE Jo Cox cu doar o saptamana inainte ca referendumul sa aiba loc, relateaza Daily Mail.

 

Votantii l-au acuzat pe liderul UKIP ca are o "memorie foarte scurta", in timp ce altii au descris comentariile sale drept "dezgustatoare" si au prezis chiar ca acestea vor marca sfarsitul carierei lui Farage.

 

Deputata laburista britanica pro-UE Jo Cox, 41 de ani, a fost ucisa joia trecuta la Birstall, in nordul Angliei. La scurt timp, politia l-a retinut pe presupusul atacator, un barbat in varsta de 52 de ani, descris de vecinii sai ca un "solitar" si identificat de presa ca Thomas Mair. Motivele sale nu sunt cunoscute deocamdata, dar, potrivit unui martor citat de mass-media, ucigasul i-ar fi strigat "Britain first" acestei europarlamentare care a facut constant elogiul diversitatii si a promovat cu ardoare cauza refugiatilor sirieni.

 

Farage mai declarase vineri dimineata ca unul dintre cele mai puternice argumente pentru iesirea din UE a fost "o greseala".

 

Intrebat la televiziunea ITV despre reclamele pro-Brexit care sustineau ca Marea Britanie da saptamanal degeaba 350 de milioane de lire Uniunii Europene, care mai bine ar merge catre sistemul de sanatate, Farage a spus ca a fost "o greseala".

 

Reclamele si posterele campaniei Leave au utilizat urmatorul text: "Sa dam NHS (sistemul de sanatate britanic) cele 350 milioane de lire pe care UE ni le ia in fiecare saptamana".

 

"Nu a fost una dintre reclamele mele. Eu nu as fi facut niciodata aceasta afirmatie. A fost una dintre greselile facute de campania Leave", a spus Farage in fata ziaristilor stupefiati, relateaza Metro.co.uk.

 

Reamintim ca sistemul de sanatate a fost unul dintre cele fierbinti subiecte de discutie in timpul campaniei pentru referendumul din Marea Britanie.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22