Juncker afirmă că Marea Britanie va suporta o factură piperată pentru Brexit

E.b. | 21.02.2017

Marea Britanie va avea nevoie de mai mulți ani pentru a negocia un viitor acord comercial cu Uniunea Europeană după ce va părăsi blocul comunitar și va primi la plecare o "factură foarte piperată" de la Bruxelles. Premierul britanic Theresa May s-a angajat să lanseze "divorțul" de UE până la finalul lunii martie 2017.

Pe aceeași temă

 
 

 

Este estimarea lui Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene,transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

Într-un discurs în fața parlamentului belgian, Juncker a spus că este de așteptat ca negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) să fie lansate luna viitoare și să dureze doi ani.

 

''Pentru a agrea viitoarea arhitectură a relațiilor dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană, vom avea nevoie de ani'', a declarat șeful executivului UE.

 

''Britanicii trebuie să știe asta, ei știu asta deja, (Brexit-ul) nu va fi la preț redus sau cu costuri zero. Ei trebuie să respecte angajamentele în a căror încheiere au fost implicați. Așadar factura va fi, ca să fiu puțin dur, foarte piperată'', a explicat Jean-Claude Juncker, cu referire la costurile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să lanseze "divorțul" de UE până la finalul lunii martie 2017 și să respecte acest calendar, în urma referendumului din 23 iunie 2016 prin care s-a decis Brexit-ul.

 

La începutul acestei luni, cotidianul britanic The Times a relatat că șefa guvernului britanic va declanșa Brexit-ul la 9 martie

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22