Marea Britanie dorește un acord de securitate post-Brexit cu Uniunea Europeană

Dora Vulcan | 17.09.2017

Marea Britanie îi cere Uniunii Europene un acord de securitate, pentru a putea continua și după Brexit colaborarea în combaterea criminalității și a terorismului. AFP a preluat un comunicat difuzat duminică de guvernul de la Londra. Un dcument complet va fi dat publicității luni.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Un tratat ar furniza o bază legală pentru colaborarea în domeniile poliției, securității și dreptului penal după ieșirea noastră din UE", explică executivul britanic în comunicat, transmite Agerpres. De asemenea, s-ar evita printr-un astfel de acord "lacunele operaționale" după momentul din martie 2019 când urmează să aibă loc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

 

Documentul de lucru de luni va urma unor puncte de vedere deja exprimate de Londra referitor la relațiile vamale cu UE, la frontiera terestră dintre Republica Irlanda și Irlanda de Nord — parte a Regatului Unit — și la cooperarea în domeniul apărării. A rămas de clarificat în special poziția privind Europol, agenția europeană prin care statele membre ale Uniunii cooperează pentru lupta împotriva criminalității transnaționale și a terorismului.

 

"O cooperare internațională eficace este absolut crucială atât pentru Regatul Unit, cât și pentru Uniunea Europeană, iar noi dorim să menținem securitatea cetățenilor noștri și să aducem infractorii în fața justiției", a declarat David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat în comunicat. "Avem deja un nivel aprofundat de colaborare cu UE în problemele de securitate și este în interesul nostru reciproc să găsim mijloacele de a îmbunătăți" această colaborare, a mai spus el.

 

Următorul discurs important despre Brexit va fi susținut de premierul britanic, Theresa May, pe 22 septembrie la Florența, cu trei zile înainte de începerea celei de-a patra runde de negocieri între UE și Regatul Unit, care va avea loc la Bruxelles.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22