Marea Britanie: niciun penny în plus pentru UE faţă de cât este nevoită în acordul Brexit

I.g. | 13.07.2017

Marea Britanie nu îi va plăti Uniunii Europene niciun penny în plus faţă de cât este nevoită, în cadrul acordului pentru Brexit, a declarat joi Steve Baker, din Ministerul pentru Brexit, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

 

“Ştim că avem drepturi şi obligaţii şi că punem la încercare revendicările europenilor, dar nu vom plăti cu niciun penny mai mult decât trebuie”, a subliniat el, fără a preciza ce sumă ar trebui să plătească Londra. Ministrul de Externe de la Londra, Boris Johnson, a catalogat drept ”exorbitantă” suma cerută de negociatorii Uniunii Europene pentru finalizarea procedurii de Brexit.

 

Liderii UE au precizat că discuţiile despre plata obligaţiilor financiare, pe care le au britanicii faţă de Bruxelles, vor avea prioritate şi o înţelegere în acest sens este obligatorie pentru a se putea discuta despre un viitor acord comercial între Marea Britanie şi UE, scrie News.ro.

 

Negociatorii europeni au aproximat anterior obligaţiile financiare la zeci de miliarde de euro, iar acestea includ acoperirea unor angajamente făcute de britanici până la sfârşitul actualului exerciţiu bugetar din 2020, deşi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să fie finalizată până în luna martie 2019.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22