Marea Britanie va suspenda imediat libera circulație după un Brexit fără acord

Laurentiu Gheorghe | 19.08.2019

Guvernul de la Londra a anunțat că vrea să pună capăt „imediat” liberei circulației persoanelor în cazul unui Brexit fără acord, fără o perioadă de tranziție, transmite AFP.

Pe aceeași temă

Guvernul Theresei May prevăzuse o perioadă de tranziție în absența unui acord de divorț cu UE, permițându-le cetățenilor europeni să muncească sau să studieze fără îndeplinirea unor proceduri suplimentare.

„Libera circulație așa cum există ea în acest moment se va sfârși la 31 octombrie când Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

De exemplu, vor fi introduse imediat reguli mai stricte în materie de criminalitate pentru persoanele care intră în Marea Britanie, a precizat el, adăugând că vor fi alte măsuri imediate care vor face parte dintr-un nou sistem de imigrație care se află în curs de elaborare.

The3million, asociația care apară interesele a 3,6 milioane de cetățeni europeni rezidenți în Marea Britanie, a reacționat la acest anunț. „Este o iresponsabilitate și va deschide ușa pentru o discriminare generalizată”, a scris asociația pe Twitter.

Potrivit guvernului, până la finalul lunii iulie, mai bine de un milion de cetățeni europeni au obținut statutul de „rezident permanent”, care le permite să trăiască în Marea Britanie după Brexit.

Londra renunță la legislația UE

Anunțul privind renunțarea la libera circulație vine după ce premierul britanic, Boris Johnson, a scris, duminica, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeana.

„Vom parasi UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document inseamna ca vom recapata controlul asupra legilor noastre in ziua Brexit", a afirma premierul britanic, pe Twitter.
Anuntul privind abrogarea Actului de aderare este "un pas istoric" in revenirea puterii legisltive de la Bruxelles in Marea Britanie, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului de la Londra

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22