May: o ”încălcare catastrofală a democrației și de neiertat” dacă Marea Britanie nu iese din UE

Redactia | 13.01.2019

Theresa May a avertizat cu privire la ″o încălcare catastrofală şi de neiertat a democraţiei″⁣ dacă parlamentarii ţării sale resping acordul privind Brexit-ul şi dacă Marea Britanie rămâne în UE.

Pe aceeași temă

Cu doar două zile înaintea unui vot în Camera Comunelor asupra acordului privind retragerea din UE, premierul britanic a făcut apel la parlamentari ″să facă ceea ce este bine pentru ţară″⁣ şi să-i sprijine controversatul plan de ″⁣divorţ″⁣. May a apreciat că Marea Britanie riscă să părăsească UE fără un acord sau, dacă parlamentarii nu sunt dispuşi să-şi asume nesiguranţa pe care o presupune un Brexit fără acord, atunci Marea Britanie s-ar putea să nu mai părăsească deloc UE.

În ceea ce a descris drept ″cea mai mare şi cea mai importantă decizie pe care orice parlamentar al generaţiei noastre va fi nevoit s-o ia″⁣, premierul May a insistat că a sosit momentul ca oamenii politici ″⁣să se achite″⁣ de sarcinile lor în faţa poporului.

″Voi, poporul britanic, aţi votat să ieşim (din UE). Şi apoi, la alegerile generale din 2017, 80% dintre voi aţi votat pentru parlamentarii care au promis să respecte rezultatul referendumului. Ne-aţi transmis instrucţiunile voastre. Acum este rândul nostru să ne achităm. Când v-aţi prezentat să votaţi la referendum, aţi făcut-o deoarece voiaţi ca vocea voastră să se facă auzită. Unii dintre voi v-aţi pus încrederea în procesul politic pentru prima oară în decenii. Nu putem - şi nu trebuie - să vă dezamăgim. A face acest lucru ar fi o încălcare catastrofală şi de neiertat a democraţiei noastre. Deci mesajul meu către parlament în acest sfârşit de săptămână este simplu: a sosit momentul să lăsăm jocurile şi să facem ceea ce este bine pentru ţara noastră″⁣, a scris Theresa May într-un articol publicat în Sunday Express.

Press Association relatează că premierul britanic s-a confruntat cu apeluri din partea predecesorului ei, John Major, de a revoca articolul 50 (al Tratatului UE, care reglementează părăsirea blocului comunitar de către un stat membru - n.r.), în scopul de a opri Brexit-ul, deoarece, a avertizat el, o ieşire fără acord ar fi ″condamnabilă din punct de vedere moral″⁣.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22