Nemții își retrag banii de pe piața britanică. 300 de miliarde pleacă spre Frankfurt

Dora Vulcan | 25.07.2017

Deutsche Bank va recurge la o retragere masiva de capital de pe piata britanica, ca urmare a separarii Regatului Unit de restul UE, scrie Bloomberg, citat de Business 24.ro

Pe aceeași temă

 

 

 

 300 de miliarde de euro isi vor lua zborul din sucursala britanica a bancii si se vor indrepta catre Frankfurt, relateaza Bloomberg.

 

Suma reprezinta depozite si operatiuni ale clientilor bancii germane, care vrea sa isi mute sediul de operatiuni din Londra mult mai aproape de casa.

 

Birourile din Frankfurt vor fi operationale incepand cu septembrie 2018, pana in martie 2019 majoritatea activitatilor derulate de sucursala din Londra a Deutsche Bank urmand sa fie transferate in capitala bancara de pe taram german.

 

Suma reprezinta aproape 20% din bilantul contabil al bancii germane, conform datelor prezentate de Deutsche Bank la finalul anului trecut.

 

Directorul executiv John Cryan a instiintat personalul bancii ca se asteapta la un Brexit finalizat in termeni duri, lucru care va face multe banci internationale sa isi reduca expunerea pe piata din UK, cel mai probabil acestea urmand sa se retraga spre zone de pe continent precum Frankfurt, dar nu a dat detalii despre planul de retragere al institutiei de credit pe care o conduce.

 

Surse din interirul bancii afirma ca planul de rezerva consta in mutarea a catorva sute de angajati si a 20.000 de conturi.

 

"Sunt o gramada de detalii de pus la punct si de aprobat. Insa, inevitabil, unele operatiuni vor trebui mutate sau cel putin adaugate centrului din Frankfurt", a explicat Cryan in mesajul video trimis angajatilor bancii.

 

Chiar daca retragerea efectiva de capital se va derula in doar sase luni, clientii bancii vor fi informati de aceasta operatiune cu un un an inainte, mai spun sursele din interiorul Deutsche Bank.

 

John Cryan si-a petrecut ultimii doi ani reorganizand activitatea bancii pentru a face fata numeroaselor amenzi primite in urma comportamentului neconform al institutiei de credit pe diverse piete, iar o astfel de mutare l-ar putea ajuta sa ajusteze si mai mult sistemul intern al Deutsche Bank.

 

Planul de rezerva pentru Brexit nu ii apartine insa directorului executiv, ci este conceput de cei doi directori ai sucursalelor din Londra si Frankfurt, Garth Ritchie si Marcus Schenck.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22