Nicola Sturgeon va discuta cu liderii UE despre caile de a mentine Scotia in Uniune

Dora Vulcan | 28.06.2016

Premierul Nicola Sturgeon se va întâlni miercuri cu liderii europeni pentru a discuta despre posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, în pofida faptului că Marea Britanie a votat pentru părăsirea Blocului Comunitar, informează Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ţinut, în Parlamentul Scoţiei, un discurs cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie, ocazie cu care a afirmat că eliminarea din UE ar fi împotriva voinţei poporului scoţian.

 

Sturgeon a declarat că urmează să se întâlnească cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European şi plănuieşte să prezinte poziţia Scoţiei direct Comisiei Europene, adăugând că intenţia ei este să asigure accesul Scoţiei la piaţa unică.

 

Oficialul scoţian a mai spus că perioada de trei luni de criză politică până la nominalizarea unui nou premier al Regatului Unit va provoca şi mai multe pagube economiei britanice.

 

În cadrul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, majoritatea populaţiei din regiunea Scoţiei a votat în favoarea rămânerii în Blocul Comunitar. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22