Nigel Farage, invocand protestele: Romania nu trebuia sa fie primita in Uniunea Europeana

E.b. | 11.02.2017

Europarlamentarul Nigel Farage a fost catalogat drept rasist in timpul emisiunii sale radio, la LBC, dupa ce a afirmat ca liderii europeni nu ar fi trebuit sa permita aderarea Romaniei la Uniunea Europeana,

Pe aceeași temă

 
 
 
Si asta pentru ca, spunea Farage, nu a reusit sa faca o tranzitie completa de la regimul comunist, conform News.ro


Farage a invocat protestele din Romania, spunand ca au avut drept punct de plecare ordonanta 13/2017 care, spune europarlamentarul, le permite functionarilor sa fure, atat timp cat suma furata ramane sub 35.000 lire sterline.

 

De asemenea, britanicul a facut trimitere inclusiv la ordonanta abrogata, care ar fi dezincriminat abuzul in serviciu daca prejudiciul nu depasea 200.000 de lei, scrie Express.

 

"Daca esti un functionar public si ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primesti doar o palma peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit sa primeasca niciodata permisiunea de a intra in UE", a precizat controversatul politician de la UKIP. De asemenea, acesta a ignorat faptul ca ordonanta a fost abrogata in urma protestelor masive din Romania.

 

Farage a sugerat inclusiv ca acesta este cel mai potrivit moment pentru ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana, pentru ca "nu poate sa creada" de ce britanicii sunt intr-o uniune politica cu Romania.

 

Insa, un ascultator a intervenit in timpul dezbaterii radio si l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP.

"Cred ca esti un rasist si chiar ma simt jignit de modul in care vorbesti despre romani si Romania", a spus Tony din Tottenham.


Insa, Farage s-a aparat si a sustinut ca in societatea romana coruptia este endemica, iar din acest motiv Marea Britanie nu ar trebui sa fie intr-o uniune politica cu Romania.


"Mai mult, este o tara in care pana la patru milioane de oameni sunt discriminati intr-un mod groaznic din cauza rasei si imi vine greu sa cred ca suntem intr-o alianta politica cu o tara care este in situatia Romaniei".


Europarlamentarul a incheiat dezbaterea aprinsa precizand ca romanii nu sunt oameni rai si a intalnit foarte multi romani minunati

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22