NYT: Apropiati ai lui Trump, contacte cu serviciile secrete ruse, in campania electorala

Vlad Toma | 15.02.2017

Mai multi apropiati ai presedintelui Donald Trump ar fi avut mai multe contacte cu membrii ai serviciilor secrete rusesti in perioada campaniei electorale, scrie New York Times.

Pe aceeași temă

 

New York Times arata de asemenea ca aceste contacte ar fi dovedite de liste de apeluri si inregistrari de convorbiri, citand declaratiile a patru actuali si fosti oficiali SUA, scrie Hotnews.
 

Comunicarea dintre cele doua parti ar fi avut loc in perioada in care s-au decoperit primele indicii ca Rusia ar incerca sa afecteze alegerile din SUA prin atacuri informatice asupra calculatoarelor democratilor, mai scrie ziarul american.

 

Agentii de informatii americani au afirmat insa ca nu exista dovezi ale unei eventuale colaborari ale echipei lui Trump cu rușii in privinta atacurilor cibernetice sau a altor modalități de influentare a alegerilor.

 

Conform interceptarilor agentilor americani, apropiații lui Trump au avut contacte nu doar cu membrii serviciilor secrete ruse ci si cu oficiali din guvern, mai scrie Hotnews, care citeaza New York Times.

 

Generalul Michael Flynn, consilier pe securitate nationala in Administratia Trump, a demisionat din functie luni seara, in urma aparitiei unor dezvaluiri legate de discutiile sale cu ambasadorul Rusiei despre sanctiunile SUA impotriva acestei tari.

 

Demisia lui Flynn vine la cateva saptamani dupa ce Departamentul de Justitie american a avertizat Casa Alba ca Flynn ar putea fi vulnerabil la un posibil santaj din partea Rusiei din cauza contactelor cu ambasadorul rus de dinainte ca Trump sa preia puterea in 20 ianuarie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22