Pe aceeași temă
Crepeau a declarat ca acordul UE-Turcia "necesită instrumente legale mai puternice, în sensul responsabilizării... Caracterul legal al documentului este incert".
Declaratiile acestuia au fost facute in urma unei vizite in centrele din Atena pentru recepţia şi deţinerea imigranţilor, informează AP, conform B1.ro
"Cred că există o lipsă de viziune la nivelul Uniunii Europene - nu există politici privind imigraţia pe termen lung. Este necesară o strategie pe următorii 10-20 de ani. UE trebuie să dispună de instrumente pentru gestionarea crizei", a adăugat Francois Crepeau.
Acesta a subliniat faptul ca în centre se află și copii, precizand că minorii nu ar trebui tinuti în astfel de locuri.
Acordul UE-Turcia a dus la o scadere importanta a numarului de refugiati care ajung in Europa. Acordul a fost pus insa sub semnul intrebarii in urma demisiei lui Ahmet Davutoglu din functia de prim-ministru al Turciei, acesta fiind cel care a semnat acordul la Bruxelles.
Acordul semnat prevedea ca UE va renunţa la regimul de vize pentru turci daca Turcia va reusi sa opreasca valul de refugiati din Orientul Mijlociu.
Au existat insa, de la bun inceput, mai multe conditii impuse de UE pentru renuntarea la vize. Printre acestea s-a numarat si schimbarea legii anti-teroriste din Turcia, considerata a fi originea unor abuzuri, insa presedintele Erdogan se opune schimbarii acestei legi.