ONU critica lipsa de viziune a UE in privinta crizei refugiatilor

Vlad Toma | 17.05.2016

Francois Crepeau, emisarul ONU pentru Drepturile Omului, a criticat recent "lipsa de viziune" a Uniunii Europene în privinta crizei imigraţiei, anuntand ca exista mari semne de intrebare in privinta legalitatii acordului semnat cu Turcia.

Pe aceeași temă

 

Crepeau a declarat ca acordul UE-Turcia "necesită instrumente legale mai puternice, în sensul responsabilizării... Caracterul legal al documentului este incert".

 

Declaratiile acestuia au fost facute in urma unei vizite in centrele din Atena pentru recepţia şi deţinerea imigranţilor, informează AP, conform B1.ro

 

"Cred că există o lipsă de viziune la nivelul Uniunii Europene - nu există politici privind imigraţia pe termen lung. Este necesară o strategie pe următorii 10-20 de ani. UE trebuie să dispună de instrumente pentru gestionarea crizei", a adăugat Francois Crepeau.

 

Acesta a subliniat faptul ca în centre se află și copii, precizand că minorii nu ar trebui tinuti în astfel de locuri.

 

Acordul UE-Turcia a dus la o scadere importanta a numarului de refugiati care ajung in Europa. Acordul a fost pus insa sub semnul intrebarii in urma demisiei lui Ahmet Davutoglu din functia de prim-ministru al Turciei, acesta fiind cel care a semnat acordul la Bruxelles.  

 

Acordul semnat prevedea ca UE va renunţa la regimul de vize pentru turci daca Turcia va reusi sa opreasca valul de refugiati din Orientul Mijlociu.

 

Au existat insa, de la bun inceput, mai multe conditii impuse de UE pentru renuntarea la vize. Printre acestea s-a numarat si schimbarea legii anti-teroriste din Turcia, considerata a fi originea unor abuzuri, insa presedintele Erdogan se opune schimbarii acestei legi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22