Premierul slovac: UE va face totul ca Brexitul sa fie extrem de dureros pentru britanici

Vlad Toma | 20.09.2016

Robert Fico, premierul slovac, a declarat recent ca UE se va asigura ca Brexitul va fi un proces extrem de dureros pentru Marea Britanie si ca Regatului Unit ii va fi mult mai rau odata ce paraseste Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

 

"Reprezentantii Regatului Unit blufeaza cand isi exprima increderea intr-o despartire usoara de UE", a spus Fico, intr-un interviu pentru Financial Times.

 

Premierul slovac a sublinat faptul ca UE nu va permite autoritatilor de la Londra sa ii trateze pe muncitorii care vin din alte tari ale Uniunii ca cetateni de un rang inferior, in timp ce beneficiaza de avantajele pietei unice europene.

 

“Va fi foarte greu pentru Marea Britanie, foarte greu. UE va incerca sa demonstreze prin Brexit de ce e important ca alte state sa ramana membre ale Uniunii. Acesta va fi pozitia de pe care vor fi discutate lucrurile", a mai spus Fico. 

 

Premierul slovac considera ca dinamismul si marimea economiei britanice nu vor face autoritatile de la Bruxelles sa faca concesii Regatului Unit,  asa cum pare sa creada premierul Theresa May: "Chiar daca este a cincea economie din lume, Marea Britanie va suferi mult din cauza Brexitului. Politicienii britanici blufeaza. Ce vreti sa spuna ? Ca totul o sa fie bine, ca va fi fantastic."

 

Fico a mai spus ca Marea Britanie nu va avea acces la piata unica europeana decat daca va asigura un tratament egal tututor cetatenilor statelor UE. 

 

"Tot ceea ce vrem e ca muncitorii nostri sa aiba parte de acelasi tratament ca si muncitorii britanici… Daca acest lucru se va intampla, atunci acest divort va fi un success. Dar chiar si atunci va fi mult mai dureros pentru Marea Britanie," a mai spus premierul slovac.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22