Premierul Spaniei, audiat în procesul de corupție care priveşte finanțarea partidului său

E.b. | 26.07.2017

Premierul spaniol Mariano Rajoy a fost chemat miercuri să depună mărturie într-un proces legat de finanțele formațiunii sale. Este primul șef de guvern în funcție din Spania chemat ca martor la tribunal.

Pe aceeași temă

 

 


Este vorba despre Partidul Popular (PP). El a declarat în fața instanței că nu are cunoștință de o schemă de finanțare ilegală a acestuia și că nu a acceptat niciun fel de plăți ilegale, transmit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

 

Întrebat dacă a știut de existența unei scheme ilegale de finanțare pentru campaniile electorale ale PP și de donații în lichidități din partea unor anonimi, Mariano Rajoy - primul șef de guvern în funcție din Spania chemat ca martor la tribunal - a dezmințit ferm, insistând că nu s-a ocupat niciodată de chestiunile de contabilitate ale partidului.

 

Afacerea Gurtel

 

Procesul în care a fost audiat Rajoy a început în octombrie 2016, fiind cunoscut în Spania sub numele de "Gurtel". Conform acuzării, membrii rețelei Gurtel, conduse de omul de afaceri Francisco Correa, ofereau mită și diverse cadouri funcționarilor și politicienilor pentru ca aceștia să acorde contracte unor anumite societăți.

 

Numeroasele scandaluri de corupție care au afectat Partidul Popular spaniol au contribuit la pierderea majorității absolute de către această formațiune la alegerile din anul 2015. Premierul Rajoy nu și-a asumat niciodată vreo responsabilitate în afacerea Gurtel

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22