Premierul Strelet cere demisia sefului Centrului Anticorutie, dupa retinerea lui Filat

Tudor Despina | 16.10.2015

Premierul Moldovei, Valeriu Strelet, i-a cerut vineri presedintelui statului demisia sefului Centrului National Anticoruptie (CNA), Viorel Chetraru.

Pe aceeași temă

 

Strelet a facut, astfel, uz de prerogativa de care dispune, fiind “deja la discretia presedintelui (Nicolae Timofti – n.r.) daca il va demite sau nu”, informeaza presa de la Chisinau, citata de Agerpres.

 

Anterior acestui moment, premierul a spus intr-o sedinta a Consiliului Politic National al PLDM ca va ramane la guvernare si ca va initia reforme, “unele dintre acestea ar putea fi incomode pentru unii parteneri de coalitie”.

 

Strelet a preluat, joi, conducerea Partidului Liberal Democrat, calificand decizia Parlamentului de la Chisinau de a-i retrage imunitatea lui Vlad Filat drept “un spectacol bine regizat”.

 

Fost premier si presedinte al PLDM, Filat este anchetat de CNA pentru o presupusa implicare in scandalul devalizarii sistemului bancar moldovenesc. El a fost retinut, joi seara, pentru 72 de ore.

 

Inaintea acestui moment, Filat a acuzat de la tribuna Parlamentului un joc de culise facut de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

 

De la Bucuresti, situatia e atent urmarita, presedintele Klaus Iohannis declarandu-se astazi ingrijorat de evolutia politica de peste Prut si cerand Chisinaului sa nu se abata de la parcursul proeuropean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22