Președintele Consiliului European, Charles Michel, îi propune lui Joe Biden un nou pact fondator UE

Redactia | 20.01.2021

Președintele Consiliului European, Charles Michel, îi propune președintelui ales al SUA, Joe Biden, să construiască împreună un nou pact fondator, cu cinci priorități.

Pe aceeași temă

Președintele Consiliului European, Charles Michel, îi propune președintelui ales al SUA, Joe Biden, să construiască împreună un nou pact fondator, cu cinci priorități: cooperarea multilaterală, combaterea Covid-19, schimbările climatice, reconstrucția economică și securitatea.

„În prima zi a mandatului său, adresez o propunere solemnă noului președinte american: să construim un nou pact fondator. Pentru o Europă mai puternică. Pentru o America mai puternică”, a spus Charles Michel într-o intervenție în Parlamentul European.

În opinia președintelui Consiliului European, atenția ar trebui să se concentreze pe cinci priorități: stimularea cooperării multilaterale, combaterea Covid-19, abordarea schimbărilor climatice, reconstruirea economiilor și „unirea forțelor pentru securitate și pace”.

„Nu va fi ușor”,a spus Charles Michel, adăugând că Uniunea Europeană și SUA au puncte de vedere diferite, care „nu vor dispărea în mod magic”.

Charles Michel l-a invitat pe președintele Biden să facă o vizită în Europa pentru a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European la Bruxelles.

„Ar putea avea loc în paralel cu un summit NATO”, a mai spus președintele Consiliului European.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22