Preşedintele SUA avertizează asupra "isteriei" declansate in Europa de Brexit

Dora Vulcan | 28.06.2016

Preşedintele american Barack Obama a avertizat asupra acţiunilor motivate de "isterie" în urma votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din UE, susţinând că deşi procesul de integrare europeană este probabil suspendat, totuşi schimbări cataclismice sunt improbabile, informează Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

"În urma votului de Brexit s-a stârnit un pic de isterie, de parcă NATO ar fi dispărut, alianţa transatlantică s-ar fi dizolvat şi fiecare stat s-ar fi retras în propriul colţ. Ori asta chiar nu s-a întâmplat," a declarat Obama în cadrul unui interviu difuzat marţi de postul public de radio NPR.

 

Preşedintele american a mai spus că are respect pentru decizia alegătorilor din Marea Britanie, deşi se opune acestei mişcări, adăugând că rezultatul referendumului a semnalat faptul că alegătorii britanici au reacţionat contrar unei Europe care creştea prea repede şi "fără consensul care ar fi fost de dorit".

 

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a afectat puternic pieţele financiare internaţionale, a declanşat o criză politică majoră în Regatul Unit şi a cauzat temeri privind viitorul Europei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22