Seful serviciilor germane: Islamistii ii abordeaza pe refugiati in centrele de primire

Iulian Popescu | 15.11.2015

Șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a cerut sâmbătă aplicarea riguroasă a procedurilor de înregistrare a miilor de refugiați care intră zilnic în Germania, întrucât extremiștii pot exploata haosul creat de fluxurile masive de imigranți.

Pe aceeași temă

 

"Este posibil ca, odată cu refugiații, să vină și teroriștii, dar credem că probabilitatea este destul de scăzută. Totuși, pentru autoritățile din domeniul securității este important să existe proceduri metodice legate de intrarea în Germania și să fie aplicate procedurile de azil", a declarat Hans-Georg Maassen, într-un interviu publicat duminică de mai multe ziare locale.

 

Maassen a atras atenția că drumul refugiaților din Siria și Irak către Turcia, Grecia și nordul Europei, pe așa-numita rută balcanică, este extrem de periculos. "Ar fi riscant și deloc tipic pentru persoane cu misiune de luptă să treacă din Turcia către insulele grecești pe mare, la bordul unor ambarcațiuni-coșciug", a spus el.

 

Deși poliția germană efectuează verificări ale pașapoartelor la punctele de trecere a frontierelor și în zonele de graniță, se crede că mii de refugiați intră în Germania fără să fie verificați.

 

De asemenea, Maassen și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că islamiști radicali aflați deja în Germania ar putea încerca să recruteze tineri imigranți. "Am remarcat că islamiștii abordează în mod special refugiații din centrele de primire. Suntem deja la curent cu peste 100 de cazuri" de acest gen, a declarat șeful BfV, care consideră că islamiștii radicali văd în criza refugiaților o șansă de a recruta oameni pentru cauza lor.

 

Atentatele din Paris au fost comise de trei echipe de terorişti tineri, foarte bine coordonate și care au acționat concomitent, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins, scrie Mediafax.

 

Prima echipă, compusă din trei kamikaze, a acţionat în zona Stade de France, unde se juca meciul amical dintre Franța și Germania și era prezent și președintele Franței.

 

Cea de-a doua echipă se  afla la bordului unui autoturism Seat Leon, negru și a deschis focul asupra teraselor cafenelelor şi restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo închiriat din Belgia, este cea care a ucis cel puțin 89 de persoane la sala de spectacole Bataclan.

 

CITIȚI ȘI: Procurorul general al Parisului: Au actionat 3 echipe de teroristi, una de kamikaze

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22