Serviciile secrete germane: Mai multi teroristi ISIS au intrat in Europa ca refugiati

Vlad Toma | 05.02.2016

Hans-Georg Maassen, seful agentiei de informatii interne a Germaniei (BfV), a declarat, la scurt timp dupa ce autorităţile germane au stopat un atac al ISIS in Berlin, ca mai multi membri ai ISIS au ajuns in UE ca refugiati.

Pe aceeași temă

 

Maassen a mai spus ca atacurile din noiembrie din Paris au aratat ca Statul Islamic a strecurat teroristi printre refugiatii ce intrau in Europa, arata Hotnews.

 

Apoi am vazut in mod repetat ca teroristi… s-au strecurat inauntru camuflati sau deghizati ca refugiati. Aceasta este o realitate cu care se confrunta agentiile de securitate”, a spus Maassen la televiziunea ZDF.  
 

Incercam sa vedem si sa identificam daca mai sunt luptatori sau teroristi SI care s-au strecurat inauntru”, a adaugat el. 
 

Potrivit ziarului Berliner Zeitung, Maassen a spus si ca BfV a primit peste 100 de informaţii legate de existenta unor luptatori ai Statului Islamic printre refugiatii aflati in Germania.

 

***

 

Der Spiegel arăta acum cateva zile că in perioada 2000-2013, 850.000 de solicitanti de azil au furnizat informaţii în domeniul securitatii cerute de Serviciul Federal german de Informatii (BND) si Biroul Federal pentru Protectia Constitutiei (BfV).

 

Der Spiegel sublina atunci ca o astfel de practica este controversata, in contextul in care refugiatilor li se ofera adesea un statut protejat pe care nu l-ar fi obtinut-o daca ar fi refuzat sa coopereze. Potentialii informatori ar fi fost recrutati in schimbul promisiunii unor privilegii legale.
 

Informatiile facute publice de Der Spiegel vin ca raspuns la o interpelare in Parlament din partea partidului Die Linke, care a criticat folosirea azilantilor de catre serviciile de spionaj."Daca agentiile de informatii au pus in mod repetat presiuni asupra refugiatilor, acest lucru nu este doar condamnabil din punct de vedere moral: Adevarul informatiilor obtinute in acest fel este necesar sa fie, de asemenea, pus in discutie", a declarat parlamentara Die Linke Martina Renner.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22