Slovenia si Austria restrictioneaza intrarea migrantilor pe teritoriul lor

Vlad Toma | 15.02.2016

Ministerul de Interne al Sloveniei a anuntat intr-un comunicat ca tara sa va reduce numarul migrantilor care intra pe teritoriul sau, dupa ce Austria a transmis ca va impune restrictii la frontiera sa cu Slovenia.

Pe aceeași temă

 

Austria si Slovenia, membre ale spatiului Schengen, sunt situate pe principala ruta de tranzit pentru migrantii care merg spre Occident, transmite AFP, conform Hotnews.

 

Austria a anuntat duminica ca in aceasta saptamana va impune restrictii de intrare la principalul punct de frontiera cu Slovenia.
 

Restrictiile ar urma sa intre in vigoare luni dimineata si numarul de migranti ce trec in Austria prin punctul de frontiera de la Sentilj va fi redus la 1.000 pe zi.

 

Hermann Muhr, purtatorul de cuvant al Ministerului austriac de Interne, a declarat pentru AFP ca ''o serie de masuri restrictive vor fi anuntate in aceasta saptamana, inclusiv o cota zilnica de migranti, in conformitate cu ceea ce Germania deja este pe punctul de a face".
 

***

 

In ianuarie, Austria a decis suspendarea acordului Schengen, astfel încât toate persoanele care intra pe teritoriul sau trebuie să prezinte la graniţă un act de identitate.

 

Cancelarul de la Viena, Werner Faymann, a explicat într-un interviu citat de Reuters, că dacă Uniunea Europeană (UE) nu îşi poate securiza graniţele externe, atunci statele membre trebuie să îşi consolideze singure securitatea la frontiere.

 

Guvernul a decis implementarea unui sistem strict de monitorizare pentru solicitanții de azil, a declarat cancelarul Faymann, urmând ca, exact după modelul german, să fie întărite controalele la frontieră și să se facă repatrierea imigranților neeligibili.

 

"Oricine ajunge la frontiera noastră va fi supus controlului", a explicat Faymann. Toată lumea va trebui să prezinte o carte de identitate valabilă, iar celor care nu au dreptul la azil sau au fost respinși de Germania nu li se va permite intrarea în Austria.

 

În consecință, acordul Schengen privind frontierele deschise este "anulat temporar" în Austria, a declarat cancelarul într-un interviu citat de Reuters.

 

"Dacă UE nu reușește securizarea frontierelor externe, spațiul Schengen în întregul său este pus sub semnul întrebării (...) Prin urmare, fiecare țară trebuie să-și controleze frontierele naționale", a mai spus Faymann, adăugând că dacă frontierele externe ale Schengen, întreaga Uniune va fi pusă în discuție.

 

Guvernul austriac a anuntat in ianuarie ca urmeaza sa limiteze la 37.500 numarul solicitantilor de azil acceptati in Austria in 2016, de doua ori mai putin decat 90.000 anul trecut.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22