Sturgeon: Scotia ar putea bloca Brexitul prin veto. Vom face totul pentru a ramane in UE

Vlad Toma | 27.06.2016

Nicola Sturgeon, premierul Scotiei, a declarat, intr-un interviu pentru BBC, ca tara sa va face tot posibilul pentru a ramane in Uniunea Europeana, fiind dispusa chiar sa blocheze prin veto iesirea Marii Britanii din UE.

Pe aceeași temă

 

Scotienii au votat in proportie de 62% ca Marea Britanie sa ramana in UE, anunta Reuters.

 

Premierul scotian a afirmat ca un nou referendum pe tema apartenentei Scotiei la Marea Britanie este destul de probabil, considerand ca ruperea Regatului Unit de UE va avea consecinte nefaste de care Scotia trebuie protejata.

 

55% dintre scotieni au ales ca tara lor sa ramana parte a Marii Britanii, doar 45% dintre acestia votand pentru independenta, la referendumul din 2014.

 

Conform unui sondaj facut dupa votul pentru Brexit, numarul celor care vor acum sa iasa din componenta Marii Britanii a ajuns la 59%.

 

Premierul scotian considera ca ar fi de neacceptat ca noul premier al Marii Britanii sa incerce sa opreasca Scotia din organizarea unui nou referendum pentru independenta, ea considerand ca votul pentru Brexit a schimbat cu totul datele problemei.

 

"Marea Britanie nu mai este acum ceea ce era in 2014, contextul si circumstantele s-au schimbat in mod dramatic," a spus premierul.

 

"Anglia ramane cel mai apropiat vecin al nostru si sper ca vom fi mereu prieteni insa Scotia nu a ales aceasta cale (a Brexitului)," a mai spus ea

 

Sturgeon a mai declarat ca tara sa va incerca sa negocieze direct cu autoritatile de la Bruxelles pentru a vedea care este cea mai buna modalitate de a ramane in UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22