Theresa May anunță că va demisiona. Parlamentarii au respins toate variantele de Brexit

Redactia | 28.03.2019

Premierul britanic Theresa May a anunțat miercuri deputații conservatori că va demisiona înaintea următoarei etape a negocierilor privind Brexitul, potrivit unui comunicat al serviciului său de presă.

Pe aceeași temă

"Există dorința unei noi abordări, a unui nou leadership" pentru următoarea fază a negocierilor pentru Brexit care ar trebui să determine viitoarea relație a Marii Britanii cu UE, le-a spus aceasta, potrivit acestui comunicat. "Nu voi fi un obstacol", a adăugat ea.

Parlamentarii au respins toate cele opt alternative de Brexit, printre care și organizarea unui nou referendum, raportul de voturi fiind în acest caz de 295 la 268.

Potrivit BBC, voturile au fost ”indicative”, iar printre variante s-a numărat și propunerea ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală, respinsă cu 272 la 264.

Președintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că Parlamentul European ar trebui să fie deschis față de soluția unei extinderi de durată a Brexit-ului, neputând fii ignorată dorința acelor britanici care doresc rămânerea un Uniunea Europeană.

Este vorba, a spus Tusk, de petiția care cere revocarea articolului 50, semnată de aproape 6 milioane de oameni de pe site-ul Parlamentului European.

”Nu puteți trăda șase milioane de oameni care au semnat petiția de revocare a Articolului 50, nu poți trăda un milion de oameni care au mărșăluit pentru a cere votul poporului sau numărul tot mai mare al oamenilor care vor să rămână în Uniunea Europeană”, a spus Donald Tusk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22