Theresa May după atac: alegerile parlamentare nu vor fi amânate. Ele vor avea loc joi

Dora Vulcan | 04.06.2017

Alegerile legislative anticipate din Marea Britanie se vor desfășura așa cum au fost programate în data de 8 iunie, în pofida atentatului de sâmbătă seara de la Londra, soldat cu șapte morți, iar campania electorală - suspendată de toate partidele duminică - se va relua în mod normal luni, a anunțat duminică premierul Theresa May, citată de AFP și DPA.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Campania electorală se va relua în mod normal mâine (luni) și alegerile generale se vor derula așa cum au fost prevăzute joi", a spus premierul, care a vorbit din fața biroului său din 10 Downing Street după o reuniune consacrată securității .

 

 Șefa guvernului de la Londra a subliniat că țara sa se confruntă în prezent cu o "nouă formă de amenințare" teroristă, când atacatorii "se copiază unul pe altul", fără ca recentele atentate—"produsele unei ideologii nocive a extremismului islamist" — să fie legate unul de altul. "Din punct de vedere al planificării și executării, ultimele atentate nu au legătură unul cu altul", a declarat premierul britanic, transmite Agerpres.

 

"Terorismul alimentează terorismul și autorii trec la acțiune nu pe baza unor comploturi pregătite cu atenție, acestea sunt însă atacuri izolate, care se copiază de multe ori unul pe altul, utilizând mijloacele cele mai crude", a subliniat ea.

 

Lupta cu ideologia islamistă este "una dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru", a menționat Theresa May, estimând că răspunsul nu poate fi dat numai prin operațiuni antiteroriste permanente, dar, de asemenea, trebuie să se joace în domeniul ideilor și pe internet "pentru a preveni răspândirea extremismului și a operațiunilor teroriste".

 

În același timp, Theresa May a declarat că serviciile de securitate și de informații britanice, precum și poliția au dejucat cinci posibile atentate din 22 martie, după atentatul de la Westminster.

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând, după ultimul bilanţ, 7 morți și 48 de răniţi, înainte de fi uciși de poliție.

 

Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22