Trump, favorit pentru nominalizarea la prezidentiale, ar inchide o serie de moschei din SUA

Paul Cristescu | 22.10.2015

Donald Trump, cel care conduce in sondajele republicanilor pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale de anul viitor, a declarat, intr-un interviu pentru Fox News, ca pentru a lupta impotriva Statului Islamic este necesar sa inchida mai multe moschei de pe teritoriul SUA.

Pe aceeași temă

 

Intrebat daca, in cazul in care ajunge la Casa Alba, va lua decizii similare cu cele ale guvernului britanic, care a revocat mai multe vize si a inchis o serie de moschei, Trump a raspuns: ”Voi face asta in mod sigur. Cred ca este o idee minunata”. Magnatul american a completat ca: ”Daca mergi peste mari, te duci acolo sa lupti cu Statul Islamic, nu te poti intoarce. De ce sa faci asta? Poti sa lupti cu ISIS aici” a spus Trump citat de Washington Post, relateaza Hotnews.

 

CITITI SI: Despre Orientul Mijlociu în America Republicană


Trump a sustinut ca nu stie daca este posibil din punct de vedere legal sa inchizi o moschee in SUA, care ofera multa libertate religioasa cultelor. Insa, acesta insista ca o moschee poate fi dotata cu arme si este necesar sa fie cel putin perchezitionata.
 

Trump a fost criticat pentru declaratiile sale chiar de un conservator, destul de acid la adresa comunitatii musulmane. Peter King a sustinut ca nu este posibil sa inchizi o moschee in Statele Unite, acuzandu-l pe Trump ca nu stie despre ce vorbeste.

 

Trump, multi-miliardar si vedeta de televiziune, este unul dintre candidatii cu cele mai multe sanse pentru nominalizarea la prezidentiale din partea republicanilor fiind un om anti-sistem.

 

SUA conduc o coaliție militară formată din circa 60 de țări, din care fac parte Marea Britanie și statele arabe vecine Siriei. Aceasta coalitie a lansat într-o perioadă de peste un an peste 5.000 de lovituri aeriene asupra pozițiilor SI din Irak și Siria.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22