Pe aceeași temă
Informţia provine din cabinetul prim-ministrului britanic, conform unei purtătoare de cuvânt, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Potrivit aceleiași surse, Trump i-a mulțumit șefei guvernului de la Londra pentru susținerea arătată Washingtonului după loviturile cu rachete asupra unei baze militare siriene, săptămâna trecută.
Rachete Tomahawk americane au lovit joia trecută baza aeriană din Siria de unde se presupune că au decolat avioanele care au lovit cu arme chimice un oraș și au omorât zeci de civili, reamintește Reuters.
Guvernul sirian a negat orice implicare în atacul chimic, dar Statele Unite au susținut că decizia de a recurge la represalii s-a bazat pe informații ale serviciilor americane de specialitate.
Bombardamentul asupra bazei Shayrat a marcat o schimbare în strategia SUA privind Siria, al cărei principal aliat este Rusia. Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, au declarat duminică, respectiv luni că Statele Unite nu mai consideră posibilă o soluție politică a conflictului din Siria atâta vreme cât în fruntea regimului de la Damasc se află președintele al-Assad.
Trump și May consideră că una din ocaziile de a determina Rusia să accepte această idee este vizita de săptămâna aceasta la Moscova a secretarului de stat american, Rex Tillerson.
"Prim-ministrul și președintele au fost de acord că există acum o fereastră de oportunitate pentru a convinge Rusia că alianța sa cu Assad nu mai este în interesul său strategic", a declarat purtătoarea de cuvânt citată de Reuters.