Turcia poate anula acordul cu UE privind migranții dacă nu se fac progrese cu vizele

Dora Vulcan | 14.04.2017

Turcia ar putea reevalua sau supenda toate prevederile acordului privind migrantii cu UE dacă nu primește un răspuns favorabul ridicării vizelor pentru turci, a spus vineri ministrul de externe de la Ankara, Mevlut Cavusoglu.

Pe aceeași temă

 

 

 

Turcia ar putea re-evalua sau suspenda toate acordurile în temeiul acordului privind migranții încheiat cu UE în cazul în care blocul comunitar nu dă un răspuns pozitiv privind acordarea dreptului la călătorie fără vize pentru turci, a declarat vineri ministrul de externe Mevlut Cavusoglu citat de Reuters.

 

 

Într-un interviu acordat radiodifuzorului A Haber,  Cavusoglu a spus că acordul privitor la migranți și liberalizarea regimului de vize au fost încheiate la pachet și că este dreptul Turciei de a-l reevaluasau suspenda atunci când unul dintre termenii acestui acord nu este respectat. 

 

Cavusoglu a mai spus că Turcia nu are în prezent probleme cu Rusia și ar putea consolida cooperarea privind o încetare a focului și o eventuală soluție politică în Siria, după ce un atac chimic atribuit forțelor guvernamentale siriene a ucis cca 100 de oameni, fapt care a determinat Statele Unite să lanseze un atac cu rachete către o bază aeriană siriană.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22