Turcia, ultimatum pentru UE: Vrem ridicarea vizelor pana in octombrie

Vlad Toma | 01.08.2016

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca acordul semnat cu UE in privinta refugiatilor va fi revocat daca autoritatile de la Bruxelles nu anunta clar o anumita data pentru ridicarea vizelor in cazul cetatenilor turci.

Pe aceeași temă

 

Cavusoglu a declarat ca tara sa vrea ca UE sa ridice vizele pana in luna octombrie a acestui an.

 

 “Daca nu va exista o liberalizare a vizelor vom fi obligati sa ne distantam de acordul in privinta refugiatilor pe care l-am semnat in martie. Vrem un anunt clar in privinta datei in care vizele vor fi ridicate, aceasta putand sa fie mijlocul lunii octombrie“, a declarat ministrul turc de Externe, citat de newobserveronline.com

 

Prin acordul semnat cu UE, Turcia s-a angajat ca va opri fluxul de migranti care inainteaza spre tarile Uniunii, urmand ca vizele pentru cetatenii turci sa fie ridicate din iulie 2016.

 

UE a refuzat insa ridicarea vizelor din cauza neindeplinirii de catre Turcia a anumitor conditii prealabile, cum ar fi pasapoartele biometrice si schimbarea mai multor legi ale securitatii considerate anti-democratice.

 

Masurile anti-democratice luate in urma recentei lovituri de stat vor ingreuna si mai mult acceptarea de catre UE a ridicarii vizelor in cazul Turciei.

 

Turcia a suspendat temporar Conventia Europeana a Drepturilor Omului in urma loviturii de stat esuate din 15 iulie.

 

Mai multi oficiali europeni au declarat ca vizele pentru Turcia nu vor fi ridicate in acest an, din cauza arestarilor si a disponibilizarilor decise de autoritatile turce in urma puciului esuat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22