UE creeaza un fond de sustinere destinat Africii, pentru stoparea valului migratoriu

Paul Cristescu | 12.11.2015

Uniunea Europeana a anuntat astazi lansarea unui fond in valoare de 1,8 miliarde euro destinat Africii, pentru stoparea valului migratoriu. Statele UE au fost invitate sa contribuie la acest fond pentru a-i dubla valoarea.

Pe aceeași temă

 

Primele contributii ale tarilor europene au atins deja 78 de milioane de euro. Fondul vizeaza lupta impotriva "cauzelor profunde" ale migratiei din Africa, a subliniat presedintele executivului european, Jean-Claude Juncker, citat de Hotnews.

 

Banii adunati vor fi utilizati pentru finantarea planului de actiune pe care tarile africane si europene ar trebui sa-l adopte in cadrul summitului din Malta, la care Romania este reprezentata de presedintele Klaus Iohannis.

 

Potrivit Comisiei, 25 de state membre ale UE, alaturi de Norvegia si Elvetia, au anuntat contributii in valoare totala de 78,2 mult departe de suma dorita.

 

Summit UE pe tema refugiatilor, in Malta. Liderii UE se intalnesc cu omologii lor africani

 

Liderii UE participa la un summit pe tema crizei refugiatilor in Malta. Reprezentantii Uniunii se intalnesc cu omologii lor africani in speranta ca ajutoarele umanitare oferite tarilor africane vor duce la scaderea fluxului de migranti. Summitul a fost programat acum sase luni, dupa ce o ambarcatiune cu migranti plecata din Libia s-a scufundat in apele Mediteranei, provocand moartea a peste 800 de persoane, anunta Reuters.

 

 

Presedintele Iohannis participa la summit

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis ieri, intr-o declaratie de presa, ca va participa la summitul UE din Malta, in cadrul caruia liderii europeni se vor intalni cu omologii lor africani pentru a discuta pe tema crizei refugiatilor. Iohannis a precizat ca summitul va avea ca tema principala migratia si ca se va discuta despre intarirea controlului la granitele externe ale UE si despre hot-spot-uri, locurile unde vor fi primiti refugiatii.
 

Presedintele a mai precizat ca pozitia Romaniei ramane aceeasi: "Romania este solidara cu celelalte state membre UE si doreste sa gaseasca impreuna cu ele cele mai bune solutii. Romania are un control riguros la propriile granite si nu au aparut probleme specifice. Romania este implicata in foarte multe actiuni europene si internationale, suntem foarte implicati in agentia Frontex. E nevoie de o colaborare stransa atat cu tarile de origine, cat si cu cele de tranzit pentru a controla fluxul de origine."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22