UE si Turcia stabilesc un plan comun de actiune pentru reducerea fluxului migrantilor

Paul Cristescu | 16.10.2015

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a anuntat, la finalul summitului de la Bruxelles al sefilor de stat si de guvern, ca UE a stabilit 'un plan comun de actiune' cu Turcia pentru a micsorarea afluxului de migranti.

Pe aceeași temă

 

"Am ajuns la un acord asupra continutului acestui plan de actiune", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, conform Hotnews.
 

"Turcia se arata gata sa primeasca mai multi refugiati si sa le ofere oportunitati mai mari pentru educatie si munca, sa supravegheze frontierele mai eficient si, de asemenea, se angajeaza intr-o lupta comuna impotriva retelelor criminale de trafic fiinte umane ", a detaliat premierul olandez Mark Rutte.
 

In schimb, "vom ajuta, deoarece a investi financiar in Turcia este si in interesul nostru", a adaugat el, confirmand ca Ankara cere trei miliarde de euro ca ajutor din partea europenilor.
 

Oficialul european a explicat ca UE este pregatita "sa accelereze" negocierile pentru facilitarea acordarii de vize cetatenilor turci, in schimbul unei cooperari mai bune a Turciei pentru a opri valul de migranti. "Aceasta nu inseamna insa ca renuntam la criteriile de baza care sunt regula in acest domeniu", a subliniat presedintele Comisiei Europene, aratand ca o prima evaluare a progreselor inregistrate in negocieri va fi realizata in primavara anului 2016.

 

CITITI SIPropunerea Turciei pentru UE: Relaxarea regimului vizelor, in schimbul opririi fluxului de refugiati

 

Donald Tusk: Turcia va obtine o simplificare a acordarii vizelor de calatorie

 

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a declarat acum cateva zile ca Turcia ar putea obtine o simplificare a acordării vizelor de călătorie, dacă va reusi sa reduca fluxul refugiaților ce incearca sa ajunga în Europa.


Tusk a vorbit de asemenea despre o demarare a negocierilor asupra crizei migranților cu Turcia, care, afirmă oficiali UE, vrea mai multe scutiri de vize, mai multe fonduri UE și progrese în procesul ei de foarte lungă durată de a se alătura blocului."Un acord cu Turcia are sens doar dacă ea reduce eficient afluxul de refugiați", a scris Tusk , conform Agerpres.

 

"Concesiile vor fi justificate doar atunci când acest obiectiv este atins", a adăugat el. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22