Vicecancelarul german: Daca Brexitul este organizat prost, vom avea mari probleme

Vlad Toma | 29.08.2016

Sigmar Gabriel, vicecancelarul german, a declarat recent ca Uniunea Europeana s-ar putea prabusi daca alte state membre vor decide sa urmeze exemplul Marii Britanii. El a avertizat ca viitorul UE va fi pus sub semnul intrebarii daca iesirea Marii Britanii din UE nu va fi bine reglementata.

Pe aceeași temă

 

Gabriel considera ca Marea Britanie nu poate sa pastreze avantajele proiectului european fara sa isi asume responsabilitatile necesare, anunta BBC News.

 

Declaratiile vicepremierul german au fost facute dupa ce Theresa May, premierul britanic, a convocat o intalnire a ministrilor Marii Britanii pentru discutarea iesirii Regatului Unit din UE.

 

BBC News citeaza de asemenea un raport aparut in The Sunday Times care arata ca unii ministri britanici se opun iesirii Marii Britanii din piata unica europeana. 

 

"Brexitul este un mare rau insa nu ne va afecta foarte mult din punct de vedere economic, reprezentand mai degraba o problema psihologica si o mare problema politica", a spus vicecancelarul german.

 

"Daca iesirea Marii Britanii din UE este organizata prost, vom avea mari probleme, asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu ii lasam pe britanici sa pastreze lucrurile frumoase legate de Europa fara sa-si asume nicio responsabilitate," a mai spus acesta.

 

Gabriel a mentionat de asemenea faptul ca negocierile UE-SUA pe tema parteneriatului transatlantic nu au ajuns la niciun rezultat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22