VIDEO Refugiatii fac greva foamei la granita Turciei: Fie murim aici, fie intram in Grecia

Paul Cristescu | 18.09.2015

Ministerul croat de Interne a transmis ca tara sa va inchide 7 dintre cele 8 puncte de trecere a frontierei cu Serbia, dupa patrunderea unui numar mare de refugiati din tara vecina. Presedintele Croatiei a cerut armatei sa fie pregatita pentru a pazi granitele tari, in caz ca va fi nevoie.

Pe aceeași temă

 

"Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut", a declarat ministerul intr-un comunicat. Peste 11.000 de migranti au trecut in ultimele doua zile granita croata venind din Serbia, a precizat documentul amintit, conform Agerpres.

 

Migranti la granita Croatiei

 

Ungaria a început construcția gardului de la granița cu Croația

 

Ungaria a început vineri dimineața construirea unui gard provizoriu la granița cu Croația pentru a stăvili afluxul de migranți, a anunțat premierul Viktor Orban, citat de Agerpres.

 

Șeful guvernului de la Budapesta a declarat la postul public de radio Kossuth că gardul urmează să aibă o lungime de 41 de kilometri. 
 

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto și omologul său sloven Karl Erjavec și-au exprimatîngrijorarea în legătură cu faptul că autoritățile croate îi trimit pe migranți în Ungaria și Slovenia în loc să le ofere asistență. Cei doi șefi ai diplomației au discutat despre situația din Croația la telefon și au constatat că sistemul de asistență pentru imigranți din această țară a intrat în colaps într-o singură zi. 

 

Ungaria extinde starea de urgenta in doua regiuni aflate la frontiera cu Croatia

 

Peter Szijjarto, ministrului ungar de Externe, a declarat ca Guvernul maghiar a decretat joi seara starea de urgenta in comitatele Baranya si Somogy, situate la frontiera cu Croatia, relateaza ziare.com


Marti, Guvernul a decretat starea de urgenta in comitatele Bacs-Kiskun si Csongrad, situate la frontiera cu Serbia.
 

200 de imigranti extracomunitari au fost arestati, joi, de politia ungara, dupa ce au patruns pe teritoriul Ungariei venind din Croatia. Imigrantii au patruns in comitatul ungar Baranya, fiind intampinati de politia ungara.
 

Ungaria a inasprit din 15 septembrie legislatia pentru combaterea imigratiei. In contextul starii de urgenta, militarii pot ajuta politia in operatiuni de patrulare, imigrantii pot fi arestati iar punctele vamale pot fi inchise temporar.

 

Sute de imigranti au intrat in greva foamei la frontiera Turciei cu Grecia: Fie murim aici, fie intram in Grecia

 

Imigrantii blocati la granita dintre Turcia si Grecia au intrat ieri in greva foamei, refuzand alimentele furnizate de organizatii umanitare. Ei protesteaza in acest mod pentru ca nu li se da voie sa intre intr-un stat al UE.

Refugiatii spera sa intre pe cale terestra in Grecia sau Bulgaria, pentru a evita periculoasele deplasari pe mare. "Nu plecam inapoi. Fie murim aici, fie intram in Grecia", a declarat un refugiat, Ahmed El Latif, conform ziare.com

Desi guvernatorul provinciei Edirne, Dursun Ali Sahin, le-a cerut imigrantilor sa paraseasca zona in trei zile, Muhammed Murtaza Yetis, consilier al premierului Ahmet Davutoglu, a declarat ca refugiatii pot ramane pe termen nelimitat.

 

Presedintele Croatiei cere armatei sa fie pregatita sa apere granitele tarii

 

Presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a cerut armatei sa fie pregatita, daca va fi nevoie, sa apere granitele tarii de migratia ilegala, potrivit agentiei de stiri Hina, preluata de Reuters. "Presedintele croat s-a intalnit cu seful statului major si a cerut un nivel mai mare de alerta si ca armata sa fie pregatita, in caz de nevoie, sa apere granitele nationale de migratia ilegala", potrivit sursei citate.

 

Germania taie masiv ajutoarele pentru azilanti

 

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne, planifica taieri masive ale ajutoarelor financiare pentru azilanti, printr-un proiect de lege care ar urma sa treaca rapid prin legislativul de la Berlin, informeaza The Guardian, conformHotnews.

 

Initiativa propune ca refugiatilor care ajung in Germania prin alte tari UE - si, astfel, sunt sub jurisdictia altor state, potrivit normelor de la Dublin - sa le fie refuzate ajutoarele automate acordate sub legea germana pentru azilanti. Acestia ar urma sa primeasca doar un bilet care sa le asigure transportul si provizii de natura alimentara, precizeza agentia.
 

Refugiatii care nu pot fi deportati pentru ca nu au pasaport, sau refuza sa furnizeze informatii privind tara lor de origine, nu vor avea drept de munca si vor pierde ajutoarele sociale.
 

Azilantii de pe lista germana a "tarilor de origine sigura" - in mare parte tari balcanice  - nu vor avea nici ei drept de munca si nu vor fi acceptati in sistemele de educatie sau pregatire profesionala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22