Viktor Orban lansează primul avertisment către Europa și UE de la câștigarea alegerilor

Dora Vulcan | 09.04.2018

Premierul Ungariei, naționalist-populistul Viktor Orban, mai puternic ca oricând după reușita în alegerile de duminică avertizat luni UE și Europa că ”lucrurile nu mai pot continua așa”.

Pe aceeași temă

 

 

 "Nu ne infruntam cu Europa. Vrem o Uniune Europeana de succes si puternica, dar pentru aceasta trebuie ca toti sa putem spune ceea ce ne deranjeaza", a declarat Orban la televiziunea Echo Tv. Pentru seful guvernului de la Budapesta, rezultatul de duminica, in care partidul sau, Fidesz (conservator), a obtinut aproape 50% din voturi, a convins "intreaga Europa ca lucrurile nu mai pot continua asa". Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat luni intr-un interviu pentru BBC Radio 4, citat de agentia MTI, ca Ungaria a actionat pentru a aborda "cu realism" principalele probleme europene, precum disputa referitoare la viitorul Uniunii Europene, scrie ziare.com. 

 

Raspunzand unei intrebari despre politica viitorului guvern de la Budapesta fata de UE, Kovacs a declarat ca, in 2015, ungurii au fost martori la traversarea tarii lor de catre 400.000 de imigranti si au fost constienti de faptul ca, fara masurile ulterioare adoptate de executivul ungar, acelasi flux de migranti s-ar fi repetat "luna de luna, an de an".

 

Intrebat in legatura cu posibilitatea ca UE sa sisteze finantarile pentru Ungaria, Kovacs a declarat ca acele fonduri i se cuvin Ungariei si ca "nu sunt un cadou". El a sustinut ca Ungaria si-a deschis pietele intr-un moment in care a face acest lucru a dezavantajat economia ungara, iar fondurile de coeziune ale UE au reprezentat "compensatii" pentru decalajul economic si de infrastructura dintre Ungaria si Europa de vest.

 

Kovacs a adaugat ca Europa si opozitia din Ungaria ar trebui sa inteleaga ca actiunile guvernului de la Budapesta nu servesc doar interesele Ungariei, ci si pe cele ale UE.

 

Cat despre viitorul Europei, Kovacs spune ca guvernul ungar are o pozitie clara: granitele suveranitatii nationale si puterile institutiilor europene ar trebui sa fie clar definite.

 

Guvernul ungar isi mentine pozitia ca problemele provocate de imigratie reprezinta cele mai mari pericole si provocari pentru viitorul Europei, a insistat Kovacs, adaugand ca premierul Viktor Orban s-a exprimat intotdeauna pe diverse teme si "va continua sa o faca".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22