Dragnea: PSD are majoritate in 14 judete si in alte 13 poate face alianta cu UNPR si ALDE

Fara Autor | 06.06.2016

PSD are posibilitatea de a obtine majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde, impreuna cu UNPR, are 24 de mandate, la care se adauga cele patru mandate ale ALDE, a declarat luni liderul social-democratilor, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

La nivelul Consiliilor Judetene, PSD are majoritate singur in 14 judete, iar in 11 poate face majoritate doar cu ALDE.

 

La acestea se adauga alte 2 consilii judetene unde PSD poate face majoritate cu ALDE si UNPR, a sustinut Dragnea, citat de Hotnews.

 

In sectoarele 2, 3, 5 si 6 PSD poate face majoritate doar cu ALDE si UNPR, iar la sectoarele 1 si 4 se asteapta numaratoarea finala, existand si aici posibilitatea unei majoritati doar cu ALDE.

 

Liviu Dragnea, care a notat ca este pentru prima oara dupa Revolutie cand un partid castiga primaria generala si toate cele cinci primarii de sector, a sustinut PSD va negocia cu celelalte partide, "cu exceptia PNL si PMP".

 

In ceea ce priveste resedintele de judet, rezultatele disponibile pana in prezent indica faptul ca PSD a castigat 19, dintre care 6 noi, si a pierdut 3 fata de alegerile din urma cu patru ani. 

 

Per ansamblu, PSD are mai multe primarii decat avea inainte de alegerile de duminica, a spus acesta.

 

Intrebata daca ii va oferi postul de viceprimar lui Nicusor Dan, Gabriela Firea a evitat un raspuns direct, afirmand ca "daca am intins o data o mana nu cred ca avem motive sa o retragem" dar cu sublinierea faptului ca "declaratiile de ultim moment" ale liderului USB "ne-au pus un pic pe ganduri".

 

Liviu Dragnea a fost mai explicit si a avertizat ca PSD nu poate "sta cu mana intinsa la nesfarsit": "(...) Gabriela Firea nu a ajuns primar general pentru a sta permanent in rugaminti fata de unii care nu vor sa colaboreze", a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22