Locale 2016: Candidati urmariti penal de DNA alesi de romani in functia de primar

Fara Autor | 06.06.2016

Printre candidatii alesi de romani la alegerile locale care au avut loc ieri se numara si cativa urmariti penal de DNA pentru diferite infractiuni: luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

 

Baia-Mare, Catalin Chereches (Coalitia pentru Baia Mare)

 

Cazul cel mai reprezentativ din acest punct de vedere este cel al lui Cătălin Cherecheş (Coalitia pentru Baia Mare – UNPR, PNTCD si Forumul Democrat German), ales primar in Baia-Mare, cu un procent de 71%, desi in prezent este in inchisoare, fiind arestat preventiv. El este urmarit penal de DNA pentru luare de mită.

 

Cherecheş le-a multumit alegatorilor sai, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook: "Vă mulțumesc din suflet pentru încredere! Împreună am obținut victoria, împreună suntem Baia Mare și dezvoltăm mai departe orașul și județul nostru!"

 

Coaliția pentru Baia Mare, cea care l-a sustinut politic pe Chereches, a obtinut la votul pentru Consilul Local, conform rezultatelor partiale, 45,1%, la mare distanta de urmatoarele clasate, PSD 13,5% si UDMR 9,13, obtinand de asemenea 42,8% la Consiliul Județean Maramureș in secții de votare din Baia Mare, conform rezultatelor anuntate de Chereches.

 

Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (PSD)

 

Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD la Craiova, a obtinut un nou mandat, fiind votata de peste 70% dintre craioveni, desi este urmarita penal de DNA pentru luare de mită si spălare de bani. 

 

Vasilescu le-a transmis multumit alegatorilor sai urmatorul mesaj: "Mulțumesc, Craiova! Sunt impresionata de solidaritatea pe care am resimtit-o azi și de cuvintele de incurajare pe care le-am primit de la cei cu care m-am întâlnit în ultima perioada! Mulțumesc și cetățenilor din Craiovita, care m-au votat în proporție de peste 70 la suta, dar și celor din cartierele de periferie, unde nu ma așteptam sa castig la un scor atât de categoric! Le mulțumesc și tuturor militanților PSD care în aceasta perioada au fost alături de mine și de partid! Continuăm împreună!"

 

Brasov, George Scripcaru (independent)

 

George Scripcaru, primar al orasului Brasov din 2004, a castigat un nou mandat in urma alegerilor de ieri desi este trimis in judecata de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Scripcaru a candidat ca independent, PNL retrangandu-i sprijinul dupa trimiterea sa in judecata.

 

Bucuresti, sectorul 5, Marian Vanghelie

 

Marian Vanghelie, fost primar al sectorului 5, urmarit penal de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, a candidat din nou la functia de primar, din partea Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), insa nu a mai fost ales de cetateni.

 

Conform rezultatelor partiale, in sectorul 5, alegerile au fost castigate de Daniel Florea (PSD) - 36,5%, pe locul al doilea situandu-se (PNL) - 26,52%
 

Urziceni, Constantin Sava

 

Constantin Sava a obtinut un nou mandat de primar in Urziceni desi este sub control judiciar, fiind urmarit penal de DNA, pentru două instigări la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22