Romania penala: Topul candidatilor condamnati sau urmariti penal alesi primari

Fara Autor | 07.06.2016

Printre candidatii alesi de romani la alegerile locale care au avut loc ieri se numara si cativa condamnati sau urmariti penal de DNA pentru diferite infractiuni: luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu.

Pe aceeași temă

 

Bucuresti, Robert Negoita (PSD)

 

Robert Negoita, reales primar al sectorului 3 al Bucurestiului cu peste 60% este urmarit penal de DNA pentru evaziune fiscala, deoarece nu ar fi platit TVA în valoare de 77.148.021 lei, in urma vanzarii a peste 1000 de apartamente. Negoita a fost de asemenea in capul listei publicate recent de ANAF, avand datorii de 232 milioane de lei.

 

Bucuresti, Gabriel Mutu (PSD)

 

Gabriel Mutu a fost ales duminica primar al sectorului 6 al Bucurestiului, cu un procent destul de mare, 40%, desi este urmarit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani de DIICOT.

 

Baia-Mare, Catalin Chereches (Coalitia pentru Baia Mare)

 

Cazul cel mai reprezentativ pentru aceste alegeri locale este cel al lui Cătălin Cherecheş (Coalitia pentru Baia Mare – UNPR, PNTCD si Forumul Democrat German), ales primar in Baia-Mare, cu un procent de 71%, desi in prezent este in inchisoare, fiind arestat preventiv. El este urmarit penal de DNA pentru luare de mită.

 

Cherecheş le-a multumit alegatorilor sai, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook: "Vă mulțumesc din suflet pentru încredere! Împreună am obținut victoria, împreună suntem Baia Mare și dezvoltăm mai departe orașul și județul nostru!"

 

Coaliția pentru Baia Mare, cea care l-a sustinut politic pe Chereches, a obtinut la votul pentru Consilul Local, conform rezultatelor partiale, 45,1%, la mare distanta de urmatoarele clasate, PSD 13,5% si UDMR 9,13, obtinand de asemenea 42,8% la Consiliul Județean Maramureș in secții de votare din Baia Mare, conform rezultatelor anuntate de Chereches.

 

Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (PSD)

 

Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD la Craiova, a obtinut un nou mandat, fiind votata de peste 70% dintre craioveni, desi este urmarita penal de DNA pentru luare de mită si spălare de bani. 

 

Vasilescu le-a transmis multumit alegatorilor sai urmatorul mesaj: "Mulțumesc, Craiova! Sunt impresionata de solidaritatea pe care am resimtit-o azi și de cuvintele de incurajare pe care le-am primit de la cei cu care m-am întâlnit în ultima perioada! Mulțumesc și cetățenilor din Craiovita, care m-au votat în proporție de peste 70 la suta, dar și celor din cartierele de periferie, unde nu ma așteptam sa castig la un scor atât de categoric! Le mulțumesc și tuturor militanților PSD care în aceasta perioada au fost alături de mine și de partid! Continuăm împreună!"

 

Brasov, George Scripcaru (independent)

 

George Scripcaru, primar al orasului Brasov din 2004, a castigat un nou mandat in urma alegerilor de ieri desi este trimis in judecata de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Scripcaru a candidat ca independent, PNL retrangandu-i sprijinul dupa trimiterea sa in judecata.

 

Targu Mures, Dorin Florea (independent)

 

Locuitorii din Targu Mures l-au ales pentru un nou mandat pe Dorin Florea, trimis in judecata de DNA, anul trecut, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si urmarit penal in 2016, tot de DNA, pentru luare de mita.

 

Miercurea Ciuc, Raduly Robert (UDMR)

 

Raduly a fost reales primar de locuitorii din Miercurea Ciuc desi a demisionat din aceasta functie anul trecut, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese, in dosarul Universităţii Sapientia din orasul pe care l-a condus.

 

Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (Partidul Ecologist Roman)

 

Mircia Gutau, reales primar al orasului Ramnicu-Valcea, cu peste 40% din voturi, a fost condamnat de doua ori pentru coruptie. In 2009, DNA il acuza pe Gutau de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Gutau a fost condamnat in 2013 la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, în dosarul unor locuri de joacă construite in Ramnicu Valcea.

 

Urziceni, Constantin Sava

 

Constantin Sava a obtinut un nou mandat de primar in Urziceni desi este sub control judiciar, fiind urmarit penal de DNA, pentru două instigări la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

 

Botoşani, Cătălin Flutur (PNL)

 

Cătălin Flutur (PNL) a fost reales pentru a treia oara primar al orasului Botosani. El este urmarit penal de DNA din 2015, fiind acuzat de abuz in serviciu. Conform DNA, Flutur ar fi concesionat unei societăți comerciale un teren in mod ilegal.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22